Afbeelding

Fairtrade gemeente

Algemeen

RIJSSEN/HOLTEN - Joop Bogaard en Ineke Korte, twee medewerkers van de wereldwinkel, hebben het initiatief genomen om van de gemeente Rijssen-Holten een Fairtrade gemeente te maken. Mits de gemeente aan de gestelde voorwaarden voldoet, wordt het predicaat 'Fairtrade Gemeente' uitgereikt door de landelijke organisatie Fairtrade Gemeente Nederland.

Fairtrade staat voor eerlijke handel, waar er met respect wordt omgegaan met de mens en het milieu en er sprake is van een langdurige handelsrelatie. Door Fairtrade te handelen levert de gemeente een bijdrage aan armoedebestrijding en een duurzame ontwikkeling van kleine boeren en producten in ontwikkelingslanden.

Omliggende gemeenten
De gemeente Hof van Twente, Borne en Hellendoorn hebben de titel 'Fairtrade Gemeente' al in ontvangst mogen nemen en zij helpen de initiatiefnemers met de uitvoering van het plan. De gemeente Rijssen-Holten wil deze eervolle titel graag verdienen en gaan er hard voor aan het werk. Belangrijk is om hiervoor een werkgroep in het leven te roepen. Zij kunnen eventuele werkzaamheden uitvoeren die nodig zijn om aan de voorwaarden te voldoen. Hierbij wordt gedacht aan het benaderen van organisaties en bedrijven in de gemeente Rijssen-Holten om mee te denken rondom het Fairtrade maken van de gemeente. Alleen een World Fair Trade Dag is niet voldoende om een fairtrade gemeente te worden.

World Fair Trade Dag
Rijssen-Holten bereidt zich voor om de inwoners kennis te maken maken met het fairtrade maken van de gemeente. Op zaterdag 11 mei is het World Trade Day en opent de Wereldwinkel in Rijssen haar deuren om inwoners bewust te maken van een fairtrade gemeente. Iedereen wordt op deze dag welkom geheten met een eerlijke kop koffie en iets lekkers.

Belangstelling
Heeft u interesse gekregen of wilt u graag over dit onderwerp meepraten? Dan wordt u van harte uitgenodigd om contact op te nemen met Jaap Bogaart op bogaardj@xs4all.nl of met Ineke korte op ineke.korte@hotmail.nl.

Elly Stegink toont trots haar medaille na volbrengen marathon Rotterdam (eigen foto).
Elly Stegink loopt de marathon van Rotterdam 3 uur geleden
Foto: Ontwerp: N+L Landschapsontwerpers | Palazzo Oost bv
Unaniem positief over plan Prins van Holten 5 uur geleden
Afbeelding
Lenteweer cadeau tijdens koopzaterdag 8 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving Triathlon Holten voor de jeugd heropent 11 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 12 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 15 uur geleden
Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 18 apr, 19:49
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 18 apr, 17:43