<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195025&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanrijssen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=745,746" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Meikeverrit 2019 op 18 mei

RIJSSEN - 22 jaar geleden hebben enkele VW-keverbezitters de Meikeverclub Rijssen opgericht. Het doel van de club was om jaarlijks een rit te organiseren. Rene Nikkels maakt nog steeds deel uit van het bestuur, dat verder bestaat uit Freek Brinks, Hendrik Jan Hofman en Jan ten Berge.

De club is er elk jaar in geslaagd een rit te organiseren waarbij de deelnemers 'gewoon' de werkelijke kosten betalen. Erg simpel en basic dus. En dat is juist de kracht van deze opzet. Geen poeha, maar gewoon gezellig een dagje met kever/luchtgekoelde VW-liefhebbers op pad met onderweg een picknick.

23e editie
Zaterdag 18 mei is de 23 editie van de Meikeverrit. Dit jaar in samenwerking met Winkeliersvereniging De Hoge Wal. In het winkelcentrum De Hoge Wal staat een week lang een kever. Hier is voor het winkelend publiek ook een prijsvraag aan verbonden. De uitslag daarvan is op zaterdag 25 mei.

Programma
Deelnemers worden om 10.00 uur op het plein De Hoge Wal verwacht. Dan wordt een mooie line-up van alle luchtgekoelde VW's gemaakt. De deelnemers krijgen bij het inschrijven bij De Brasserie een kop koffie met wat lekkers erbij. Tot 11.30 uur is er gelegenheid om gezellig met elkaar bij te kletsen, even elkaars auto's te bewonderen en herinneringen van voorgaande ritten op te halen. Om 11.30 uur is de start van de rit. De deelnemers krijgen een nauwkeurige routebeschrijving mee en kunnen daarmee op eigen gelegenheid de route rijden. Maar meestal is het toch een kleurige optocht van kevertjes, met het typische geluid van de luchtgekoelde boxermotoren. Dat geluid is zeer herkenbaar voor met name de oudere mensen.

De route
De rit van 18 mei gaat vrijwel helemaal over mooie B-weggetjes en voert de deelnemers langs diverse bezienswaardigheden. De bestemming van het eerste gedeelte van de rit is een locatie met een brommermuseum. De organisatie zorgt voor de broodjes, koffie/thee/fris etc. Na de picknick wordt het tweede gedeelte van de rit verreden en arriveren de deelnemers rond 15.15 uur weer op het plein De Hoge Wal. Opnieuw maken we dan een mooie line-up op het plein, zodat het winkelend publiek er ook van kan genieten.

Fotozoekwedstrijd
Er is ook weer een fotozoekwedstrijd aan de rit gekoppeld. De deelnemers moeten de foto's in de juiste volgorde zetten. Vooral de bijrijders en eventueel meerijdende kinderen kunnen zich daar mee vermaken. Sommige deelnemers zijn hier behoorlijk fanatiek mee bezig. De prijsuitreiking van de fotozoekwedstrijd is na afloop van de rit, rond 16.15 uur.

Informatie en opgave
De deelnamekosten voor dit alles bedragen € 10,- p.p.. Kinderen mogen gratis mee. Opgave graag per mail: toonemans@gmail.com onder vermelding van het aantal volwassen deelnemers en kinderen. Informatie over de rit is verkrijgbaar via de organisatie: 06-50223409.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195025&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanrijssen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=745,746" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
Auto zoeker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195036&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanrijssen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=745,746" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195026&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanrijssen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=745,746" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>