Afbeelding
Foto: Gebruiker

Expositie Kameleon op het Rijssens Museum

Algemeen

RIJSSEN - De komende zomerexpositie op het Rijssens Museum heeft als centraal thema de bekende jeugdboekenserie van de Kameleon.

In nauwe samenwerking met uitgeverij Kluitman in Alkmaar en het Friese Kameleondorp Terherne wordt momenteel volop gebouwd aan de expositie in de wisselzaal die woensdagmiddag 22 mei om 14.00 uur wordt geopend.

In de wisselzaal van het museum is van alles te zien over de beroemde Friese tweeling die ooit bedacht is door schrijver Hotze de Roos. De schrijfmachine van Hotze de Roos is beschikbaar gesteld voor de duur van de expositie.

Daarnaast zijn de originele tekeningen van tekenaar Gerard van Straten door Uitgeverij Kluitman beschikbaar gesteld om te exposeren. Tijdens de zomermuseum(dins)dagen worden extra acties voor jong en oud rond de Kameleon voorbereid.

Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 5 uur geleden
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 7 uur geleden
Afbeelding
Politie zoekt in Holten man met bivakmuts 9 uur geleden
Afbeelding
Eat to meet - een ontmoetingsbrunch voor jongeren van 10 tot 15 jaar 10 uur geleden
Burgemeester Van Houdt met de winnaars, Ilse Kleijer, Elsina Siemerink, Jenine Siemerink, Anja Nijkamp van Hobby Vison en Ard Wessels, voorzitter van de HABI (vlnr)
Hobby Vision heeft weer het beste team 12 uur geleden
Afbeelding
Van AH naar BH in Holten: 'Op naar grootste gift voor Pink Ribbon' VIDEO 17 apr, 21:29
Met 'Heiligen Hendrik' maakt Bert al jarenlang theatervoorstellingen en speelt hij voor uitverkochte zalen overal in Nederland.
In de spotlights: Bert Eeftink 17 apr, 13:49
Afbeelding
Excelsior'31 futsal verslaat FC Coronaas na comeback 17 apr, 12:08