DCIM\100MEDIA\DJI_0250.JPG
DCIM\100MEDIA\DJI_0250.JPG

Regge vernieuwd en heropend

Algemeen

RIJSSEN - De regionale stichting Enterse Zomp zal op zaterdag 18 mei voor het eerst weer een vaartocht maken over de Regge sinds deze aangepast is. De werkzaamheden langs de rivier moeten het in de toekomst bestand maken tegen klimaatverandering.

Waterschap Vechtstromen werkte de afgelopen tijd aan het gebied langs de Regge. Met de toename in wateroverlast en de voorspeling dat deze groei alleen maar zal doorzetten is er meer ruimte nodig voor water en omliggende natuur. In verschillende delen werd de grond langs de Regge aangepast, met als laatste gedeelte het stuk tussen Rijssen en Enter. De aangepaste Regge en de landbouwgrond er omheen zijn nu beter bestand tegen wateroverlast en juist langdurige periodes van droogte. De aanpassingen hebben ook een positieve invloed op de waterkwaliteit, waardoor er meer planten en dieren rond de Regge kunnen leven.

Meer ruimte
Er is letterlijk meer ruimte gecreëerd voor water door de Regge uit te breiden. De gekanaliseerde rivier is weer teruggebracht naar z'n oude loop, met als resultaat een nieuw onderdeel van de Regge en meer ruimte voor water en natuur. Daarnaast zijn er overloopgebieden aangelegd waar het water naar kan uitwijken in periodes van wateroverlast. De werkzaamheden hebben in totaal ongeveer een jaar in beslag genomen.

Vaartochten
De nieuwe opzet van de Regge maakt het een aantrekkelijke vaarroute voor toeristen en liefhebbers. Enterse Zomp heeft een vaarroute uitgezet over het nieuwe gedeelte van de Regge. Op zaterdag 18 mei wordt de eerste vaartocht afgelegd vanuit de stichting. De twee uur durende tocht start om 10.30 uur en is gericht op het bekijken van de veranderingen die het afgelopen jaar zijn aangebracht aan het stukje natuur. Geinteresseerden zijn welkom om mee te varen op deze tocht, waarbij de schippers gedurende de tocht meer informatie zullen geven over het gebied en de werkzaamheden. Aanmelden kan door te mailen naar info@entersezomp.nl.

Afbeelding
'Versiering' aan hekken bouwterrein Albert Heijn 11 uur geleden
De koeien houden de wacht bij de poasboake van Holterbroek. De komende dagen wordt daar nog hard gewerkt om er een mooie poasboake van te maken.
Speciale paasvurenroute langs Holtense poasboakes 12 uur geleden
Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 16 uur geleden
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 18 uur geleden
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 27 mrt, 20:19
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 27 mrt, 18:12
Vlnr: Dick Keizer, Henk Plas, Gerrit Koster, Herman van den Belt, Wim Janssen.
Noordermannenkoor zet jubilarissen in het zonnetje 27 mrt, 12:07
Met elkaar netwerken en genieten van een drankje, kaas en worst. Kijk voor meer foto's op hartvanrijssen.nl
Netwerken met kaas en worst 27 mrt, 12:04