Afbeelding

Harde kritiek wethouder Beens op Soweco-leiding

Algemeen

RIJSSEN – Harde woorden van wethouder Ben Beens dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering over de directie en Raad van Commissarissen van Soweco.

Beens, zelf lid van het Dagelijks Bestuur van Soweco, vond dat de afspraken over de publiciteit niet nagekomen waren. Ook de indruk die was gewekt dat de deelnemende gemeenten plotseling de stekker uit Soweco zouden trekken vond hij tenenkrommend. "Hier is de doelgroep van Soweco niet bij gebaat. Deze mensen komen niet op straat, want daar voelen we ons verantwoordelijk voor."

Volgens Beens was afgesproken dat de medewerkers van Soweco woensdagmorgen ingelicht zouden worden over de toekomst van de onderneming. "Zeer betreurenswaardig dat de Raad van Commissarissen en directeur Reinier van Broekhoven zich lieten interviewen door TC Tubantia en tegen alle afspraken in eerder het nieuws zochten. Medewerkers moesten het uit de krant lezen. Schandalig!" SGP-fractievoorzitter André Scheppink zei dat in 2015 al is besloten om de Gemeenschappelijke Regeling af te bouwen. "Begin 2021 wordt Soweco een maatschappelijke onderneming. Daarin willen wij geen aandeelhouder worden en hebben we onze verantwoordelijkheid genomen voor onze doelgroep. De andere gemeenten doen dat ook en dát had het nieuws moeten zijn."

CU-fractievoorzitter Jan Berkhoff was blij met de duidelijke reactie van de wethouder. "Wij hebben altijd zeer zorgvuldig gehandeld en de belangen van onze mensen gewaarborgd." CDA-fractieleider Erik Wessels sloot zich aan bij de woorden van Scheppink. Oppositiepartijen VVD en D66 namen afstand van de harde woorden van de wethouder. Herman Klein Velderman (D66) vond het "niet heel sterk om naar één kant te wijzen. Het gaat natuurlijk om de baan van de directie en van ik wil het graag van hem zelf weten. Ook VVD-fractieleider Frans Noordam vond dat er grote woorden werden gesproken. Wethouder Beens bleef bij zijn standpunt. Hij nodige Klein Velderman uit gerust zelf een gesprek aan te gaan met de Soweco-directie over de niet nagekomen afspraken.

Afbeelding
Van AH naar BH in Holten: 'Op naar grootste gift voor Pink Ribbon' VIDEO 11 uur geleden
Met 'Heiligen Hendrik' maakt Bert al jarenlang theatervoorstellingen en speelt hij voor uitverkochte zalen overal in Nederland.
In de spotlights: Bert Eeftink 18 uur geleden
Afbeelding
Excelsior'31 futsal verslaat FC Coronaas na comeback 20 uur geleden
Afbeelding
Lentefair voor jong en oud 22 uur geleden
Er zijn op zondag 28 april allerlei oude motoren te bewonderen bij de Enterse Motor Club.
Jaarlijkse veteranen- en klassieker motoren rit 16 apr, 19:54
Frank Averesch had met drie assists en één doelpunt een belangrijk aandeel in de overwinning.
S.v. Rijssen triomfeert met overtuiging in doelpuntrijke strijd 16 apr, 17:54
Op 22 mei neemt Noah het op tegen de voorleeskampioenen uit de 11 overige provincies.
De voorleeskampioen van Overijssel is Noah Ndikuriyo! 16 apr, 13:54
Afbeelding
Hosanna zet jubilaris Jenny in het zonnetje 16 apr, 12:04