Frits Berkhoff viert zijn 50-jarig jubileum met een concert

RIJSSEN - Op zaterdag 1 juni vierde hoofdorganist Frits Berkhoff van de Hervormde Schildkerk van Rijssen onder grote belangstelling zijn 50-jarig jubileum met een jubileumconcert. Aan het concert werkte Piet Baarsen (solozang), Arjo Mantel (klarinet) en de jubilaris zelf op het orgel mee.

Naast enkele liederen, was er onder andere een vertolking van Cantate 147 van Bach, Dank sei dir Herr van Händel en fantasie voor orgel vertolkt door de jubilaris. Het jubileumconcert werd afgesloten met samenzang van het door Feike Asma bewerkte lied: ''k Wil U ,o God , mijn dank betalen''.

Gouden draaginsigne
Door de voorzitter van de Kerkmeester van de Hervormde Gemeente Rijssen de heer Jannes van de Willige werd aan de jubilaris namens het college van Rentmeesters een gouden draaginsigne met een diamanten steen aangeboden voor de jaren lang bewezen diensten. Na afloop volgde er in en nabij de Learkamer achter de Schildkerk een druk bezochte receptie die de jubilaris kreeg aangeboden door het college van Kerkrentmeesters en de orgelcommissie. Vele bezoekers maakten gebruik van deze ongedwongen receptie.

Dick Tukkers

Meer berichten
 
Auto zoeker