Afbeelding
Foto: Aline Roosink

Hoornbeeck start nieuwe opleiding Retail in Rijssen

Algemeen

RIJSSEN – Het Hoornbeeck College in Apeldoorn start naast het al bekende Zorggilde Reggestreek nu ook met een opleiding Retail in Rijssen.

De nieuwe opleiding voorziet duidelijk in een behoefte. "Al enkele jaren komt de vraag vanuit ondernemers en winkeliers in Rijssen of wij geen opleiding in Rijssen kunnen starten," aldus Sander Schulenburg (links op de foto), docent economische vakken en stagedocent. Samen met stagecoördinator Jacob van Laar is hij bij verschillende winkeliers langsgegaan. "We zien heel erg de behoefte om personeel dicht bij de werkvloer op te leiden. Niet alleen zijn de lijntjes kort, ook biedt het veel andere mogelijkheden in de vorm van samenwerking waar we zeker gebruik van gaan maken."

Dichtbij
Vakopleidingen zoeken steeds vaker een locatie dicht bij de werkvloer. "Waar een aantal jaren geleden alle opleidingscentra vooral gingen centraliseren zien we nu weer een trend met opleiden binnen de stadsgrens van Rijssen-Holten. Een prachtige ontwikkeling waar het Hoornbeeck College graag aan mee werkt," aldus Schulenburg en Van Laar.

September
Het Hoornbeeck College start na de zomervakantie begin september met de opleiding Verkoopspecialist niveau 3 BBL. De studenten werken 4 dagen bij een winkel en gaan 1 dag per week naar school. Momenteel wordt er voor de schooldag nog een geschikte schoolruimte gezocht.

Betrokkenheid
Docenten van de sector Economie van het Hoornbeeck College zijn nauw betrokken bij het opleidingsproces. Zij zullen naast de lessen ook de bedrijven en winkels bezoeken waar de studenten werken. "Zo houden we allemaal de feeling met het vak en is de betrokkenheid groot."

Meerwaarde
Volgens locatiemanager Georg Lindhoud heeft het reformatorisch opleiden van verkoopspecialisten zeker meerwaarde. "Mede gezien de achtergrond en het winkelend publiek in Rijssen-Holten. Onze studenten kennen de normen en waarden. Hier komt gelijk een stukje Rijssense mentaliteit om de hoek kijken. Iets wat we ook zeker proberen mee te geven."

Aanmelden
Momenteel zijn er al diverse aanmeldingen. Maar er kunnen nog studenten aangemeld worden. Meer informatie hierover is te vinden op de site van het Hoornbeeck College (www.hoornbeeck.nl). Voor studenten die nog geen passend werk gevonden hebben, kunnen we samen zoeken naar een geschikt en erkend leerbedrijf. Hiervoor kan contact worden opgenomen met onze locatie.

Vakopleidingen
De gemeente Rijssen-Holten voert al enkele jaren een beleid om zo veel mogelijk vakopleidingen naar de Reggestad te halen. De eerste vakopleiding was REMO die jongeren volgens het aloude bedrijfsschoolprincipe opleidt voor de elektro- en metaalsector. In het voormalige Kamgarencomplex achter het station zijn inmiddels ook Bouwgilde en Zorggilde gevestigd. De zorgopleiding werd opgezet door het Hoornbeeck College in nauwe samenwerking met het ROC van Twente. Intussen werd verderop aan de Reggesingel ook de opleiding Transport en Logistiek opgezet.

 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 3 uur geleden
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 19 uur geleden
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 22 uur geleden
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum gisteren
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 23 apr, 11:50
De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55
Rijsserbergloop finish 5 km 2022
Inschrijven Rijsserbergloop: limiet is bijna bereikt 20 apr, 12:43