Afbeelding

Spannend boek over Reggekastelen

Algemeen

RIJSSEN - Het nieuwe boek van de historici Ester Smit en Dinand Webbink werd vrijdagavond op het Rijssens Museum ten doop gehouden.

De zeer drukbezochte boekpresentatie werd geleid door Nijverdaller Frits Korver. De oud-boekhandelaar is voorzitter van de Nijverdalse uitgeverij 'n Boaken. Korver overhandigde het eerste exemplaar aan Baron Van Ittersum, nazaat van de adellijke familie Van Ittersum die ooit landgoed de Oosterhof in eigendom had. Korver overhandigde ook een exemplaar aan de auteurs Ester Smit (links op de foto) en Dinand Webbink.

Succes
De titel van het nieuwste boek is Van Westerflier tot Grimberg en gaat over de al dan niet verdwenen havezaten en landhuizen langs de Regge. Aanleiding voor dit tweede deel was de goede ontvangst van deel 1 Van Eversberg tot Eerder dat in 2012 verscheen. Deel 2 is ook te koop op het Rijssens Museum en kost € 14,50

Directeur Gerrit Dannenberg van het Rijssens Museum zei het een eer te vinden dat het boek op de Oosterhof ten doop werd gehouden. Hij prees het speur- en schrijfwerk van beide auteurs dat, volgens hem, "een zeer leesbaar en spannend boek" had opgeleverd. "Het is ook een openhartig boek geworden waarin de escapades en intriges van de toenmalige adel niet ontbreken. Waarmee maar weer eens duidelijk wordt dat ook deze bovenlaag van de bevolking niets menselijks vreemd is." UIt het interview van Jan Verhoek met het auteursduo werd duidelijk dat ook zij zelf zeer genoten hadden van hun ontdekkingstocht door het verleden.

Afbeelding
'Versiering' aan hekken bouwterrein Albert Heijn 4 uur geleden
De koeien houden de wacht bij de poasboake van Holterbroek. De komende dagen wordt daar nog hard gewerkt om er een mooie poasboake van te maken.
Speciale paasvurenroute langs Holtense poasboakes 6 uur geleden
Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 10 uur geleden
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 12 uur geleden
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 27 mrt, 20:19
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 27 mrt, 18:12
Vlnr: Dick Keizer, Henk Plas, Gerrit Koster, Herman van den Belt, Wim Janssen.
Noordermannenkoor zet jubilarissen in het zonnetje 27 mrt, 12:07
Met elkaar netwerken en genieten van een drankje, kaas en worst. Kijk voor meer foto's op hartvanrijssen.nl
Netwerken met kaas en worst 27 mrt, 12:04