Afbeelding

Zunnewendefestival

Algemeen

HELLENDOORN - De zonnewende markeert het begin van de zomer, als de zon op haar hoogste punt in het Noordelijk halfrond staat. Exact op de grens tussen Twente en Salland, wordt de langste dag gevierd met het Zunnewendefestival. Begin je zomer goed op het Zunnewendefestival, waar streekcultuur en streektalen elkaar ontmoeten.

Landgoed Schuilenburg Hellendoorn, gelegen op het kruispunt van historische handelsroutes over land en over het water van de Regge, wordt omgetoverd tot een prachtig festivalterrein. Het terrein bestaat uit intieme speelplekken, knusse zitjes, een Pruuverieje waar je heerlijke (streek)gerechten kunt proeven, optredens, kunst en cultuur, muziek en vertellingen en nog veel meer. Kom genieten vanaf 16.00 uur!

Familiedag
Speciaal voor de kinderen komt Dolf Moed op het terrein met zijn theaterfiets en tijdmachine. MAF-arts neem een staalwals mee waar je zelf mee mag werken. Samen met elkaar maken de kinderen een fantastisch kunstwerk, dat 's avonds te bewonderen is. Er is een archeoloog aanwezig die alles je alles kan vertellen over de opgravingen die ze doen. Tot slot komt er ook een ijscoman, met een bijzondere ijs-act.

Terreinen
Het voormalig kasteelterrein biedt een podium aan Gé Reinders met zijn tournee "Oetblaoze". Frisicana met Piter Wilkens, Marcel Smit en Gurbe Douwstra zorgen voor een Fries geluid uit eigen repertoire, aangevuld met originele of vertaalde werken van "Americana" artiesten. Thijs Kemperink vertelt met veel humor over alledaagse situaties die voor iedereen erg herkenbaar zijn. De Hooiberg, de Haven, de Boomgaard en de Vleermuisbult zijn de kampvuurspeelplekken waar lokaal en regionaal bekende artiesten optreden, waaronder Herman Kampman met Jan Niewold en Peter Deiman, Leon Moorman en De Sallandse jongedames Marleen & Ilona.

Twente Hoes
In het Twente Hoes aan de Regge zal Milou Hesselink, bekend van The Voice of Holland, haar debuut maken in het Twents. Op de Regge is een boottocht, gebaseerd op #Doeslief. Aan het eind van de tocht zie je de omgeving gegarandeerd in een ander licht: De liefde straalt ervan af!

Praktische informatie
Het Zunnewendefestival begint vrijdag 21 juni om 16.00 uur bij Landgoed Schuilenburg aan de Schuilenburgerweg 54 in Hellendoorn. Kaarten kosten in de voorverkoop €8,00 en aan de kassa €10,00. Kinderen onder de 16 jaar mogen het terrein gratis bezoeken. Voor meer informatie en de kaartverkoop kun je terecht op www.zunnewendefestival.nl. Daarnaast zijn kaarten ook verkrijgbaar bij Primera Hofman en bij het VVV-kantoor.

Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 9 uur geleden
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 14 uur geleden
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 23 apr, 19:54
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 23 apr, 17:41
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 23 apr, 13:57
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 23 apr, 11:50
De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55