<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195025&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanrijssen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=745,746" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Zunnewendefestival

HELLENDOORN - De zonnewende markeert het begin van de zomer, als de zon op haar hoogste punt in het Noordelijk halfrond staat. Exact op de grens tussen Twente en Salland, wordt de langste dag gevierd met het Zunnewendefestival. Begin je zomer goed op het Zunnewendefestival, waar streekcultuur en streektalen elkaar ontmoeten.

Landgoed Schuilenburg Hellendoorn, gelegen op het kruispunt van historische handelsroutes over land en over het water van de Regge, wordt omgetoverd tot een prachtig festivalterrein. Het terrein bestaat uit intieme speelplekken, knusse zitjes, een Pruuverieje waar je heerlijke (streek)gerechten kunt proeven, optredens, kunst en cultuur, muziek en vertellingen en nog veel meer. Kom genieten vanaf 16.00 uur!

Familiedag
Speciaal voor de kinderen komt Dolf Moed op het terrein met zijn theaterfiets en tijdmachine. MAF-arts neem een staalwals mee waar je zelf mee mag werken. Samen met elkaar maken de kinderen een fantastisch kunstwerk, dat 's avonds te bewonderen is. Er is een archeoloog aanwezig die alles je alles kan vertellen over de opgravingen die ze doen. Tot slot komt er ook een ijscoman, met een bijzondere ijs-act.

Terreinen
Het voormalig kasteelterrein biedt een podium aan Gé Reinders met zijn tournee "Oetblaoze". Frisicana met Piter Wilkens, Marcel Smit en Gurbe Douwstra zorgen voor een Fries geluid uit eigen repertoire, aangevuld met originele of vertaalde werken van "Americana" artiesten. Thijs Kemperink vertelt met veel humor over alledaagse situaties die voor iedereen erg herkenbaar zijn. De Hooiberg, de Haven, de Boomgaard en de Vleermuisbult zijn de kampvuurspeelplekken waar lokaal en regionaal bekende artiesten optreden, waaronder Herman Kampman met Jan Niewold en Peter Deiman, Leon Moorman en De Sallandse jongedames Marleen & Ilona.

Twente Hoes
In het Twente Hoes aan de Regge zal Milou Hesselink, bekend van The Voice of Holland, haar debuut maken in het Twents. Op de Regge is een boottocht, gebaseerd op #Doeslief. Aan het eind van de tocht zie je de omgeving gegarandeerd in een ander licht: De liefde straalt ervan af!

Praktische informatie
Het Zunnewendefestival begint vrijdag 21 juni om 16.00 uur bij Landgoed Schuilenburg aan de Schuilenburgerweg 54 in Hellendoorn. Kaarten kosten in de voorverkoop €8,00 en aan de kassa €10,00. Kinderen onder de 16 jaar mogen het terrein gratis bezoeken. Voor meer informatie en de kaartverkoop kun je terecht op www.zunnewendefestival.nl. Daarnaast zijn kaarten ook verkrijgbaar bij Primera Hofman en bij het VVV-kantoor.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195025&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanrijssen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=745,746" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
Auto zoeker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195036&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanrijssen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=745,746" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195026&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanrijssen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=745,746" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>