Afbeelding

Sponsortocht Move the Message levert 4000 euro op

Algemeen

RIJSSEN - In de laatste week van mei heeft er een door de Stichting Living For Africa georganiseerde sponsorfietstocht genaamd 'Move The Message' plaatsgevonden.

Deze sponsortocht door een gedeelte van Nederland over een afstand van 300 kilometer werd gefietst door 15 interkerkelijke jongeren met zeven begeleiders, uit verschillende kerken. De sponsortocht 'Move The Message' bracht het mooie bedrag op van 4000 euro. Het bedrag zal worden aangewend om het deze evangelisten mogelijk te maken om op missie te gaan, voor benodigde scholing en om hulp te krijgen bij andere voorzieningen.

Wederwaardigheden
Het vertrek was op de vroege morgen van Hemelvaartsdag vanuit Rijssen en er werd onder goede omstandigheden gestart. Er werd richting Apeldoorn gefietst en hier werd er een kerkdienst bijgewoond in de Baptistengemeente. De tocht werd vervolgens voortgezet richting Barneveld -Veenendaal –Driebergen. Vijf personen uit de groep mochten hun zegje doen in een uitzending van Groot Nieuws Radio of Trans World Radio in Veenendaal. Vervolgens volgde na 139 kilometer fietsen op deze dag de welverdiende nachtrust.
Op de tweede dag ging de tocht van Driebergen richting Utrecht naar Naarden-Vesting en aansluitend fietste de groep oostwaarts om te overnachten in Kampen na 110 kilometer fietsen. Hier volgde een verrassingsbezoek van Jolanda Nijzink en Janneke Nieuwenhuis die de fietsers een hart onder de riem kwamen steken.
Op de derde dag fietste de groep de laatste 50 kilometer van Kampen naar camping De Klimberg, vanwaar de groep per auto vertrok richting Rijssen, maar dat gold niet voor enkele wielerfanaten die per fiets de thuistocht aanvingen. Na afloop werden de deelnemers voorzien van een certificaat als herinnering aan deze bijzondere tocht. Volgens mijn zegsman Leo Nieuwenhuis, die samen met Jan Pijffers en Frank Weenink de initiatiefnemer was van deze sponsortocht, is deze tocht uitstekend verlopen, waarbij de deelnemers volledig eensgezind met elkaar optrokken en zich daarbij volledig hebben ingezet hebben voor hun medereizigers.


Eten en drinken werden verzorgd vanuit de meerijdende ‘bezemwagen’ die belangeloos ter beschikking was gesteld door Auto Pouw uit Rijssen.

Dick Tukkers

Afbeelding
OV-ambassadeurs houden inloopspreekuur in Rijssen 1 uur geleden
Afbeelding
'Versiering' aan hekken bouwterrein Albert Heijn 15 uur geleden
De koeien houden de wacht bij de poasboake van Holterbroek. De komende dagen wordt daar nog hard gewerkt om er een mooie poasboake van te maken.
Speciale paasvurenroute langs Holtense poasboakes 17 uur geleden
Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 21 uur geleden
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 23 uur geleden
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 27 mrt, 20:19
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 27 mrt, 18:12
Vlnr: Dick Keizer, Henk Plas, Gerrit Koster, Herman van den Belt, Wim Janssen.
Noordermannenkoor zet jubilarissen in het zonnetje 27 mrt, 12:07