<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195025&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanrijssen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=745,746" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Evert Voortman nieuwe voorzitter Dorcas Rijssen

RIJSSEN - Evert Voortman is op donderdag 13 juni benoemd tot nieuwe voorzitter van de Stichting Dorcas Rijssen. Hij is voorheen directievoorzitter van de Rabobank Rijssen-Enter. De benoeming werd bekrachtigd bij de bestuursvergadering.

Voormalig voorzitter Dick Geerling accepteerde een functie als relatiebeheerder bij de landelijke Dorcas-organisatie. Hierdoor ontstond een voorzittersvacature. Ik ging met hem in gesprek.

Waarom voorzitter?
Dat was mijn vraag aan Evert. Zoals bij velen bekend zal zijn is Evert kort geleden met pensioen gegaan. Eén van de dingen die hij oppakte was het herschikken van zijn boekenkasten. Hij bracht de overbodige boeken naar de Dorcas-winkel in Rijssen. Hier zag hij dat de vrijwilligers bij Dorcas enthousiast hun taken uitvoeren. En zij vroegen Evert direct: "is het niet wat om onze nieuwe voorzitter te worden?" Zijn antwoord op deze vraag kwam toen hij met dezelfde vraag werd benaderd door de bestuursleden van Dorcas Rijssen. Na enig beraad stemde Evert in met het verzoek.

Grote inzet
Vanuit zijn sociale drijfveer wil hij zich graag inzetten voor de allerarmste mensen in deze wereld, daarbij geholpen door de vele hardwerkende enthousiaste vrijwilligers. Samen met de vrijwilligers als team is het een plezier om de schouders er onder te zetten met allemaal het zelfde doel. Dat de vrijwilligers het kapitaal zijn van Dorcas bleek ook weer tijdens de inrichting van de fraaie nieuwe winkel. Alle vrijwilligers toonden zich van hun beste kant. Volgens Evert is iedereen op de werkvloer nodig, een ieder met zijn/ haar capaciteit en vaak is gebleken dat mensen zich zelf onderschatten; dat ze meer kunnen dan ze zelf denken.

Vrijwilligers
Ook het omgaan met deze vrijwilligers met diverse kennis en achtergronden is een boeiend gebeuren. Daar bij is het van het groot belang dat iedere vrijwilliger met plezier naar de winkel gaat om samen te werken aan het goede doel dat Dorcas nastreeft. Als voorzitter een mooie taak om hier, samen met de andere bestuursleden,inhoud aan te mogen geven.Daarbij komt dat Evertin zijn functie van penningmeester bij Hospice De Reggestroom sinds 2007 ervaringen heeft opgedaan met een vrijwilligersorganisatie.

Mooie artikelen
De nieuwe voorzitter is blij dat vele inwoners van Rijssen en omstreken hun overbodige artikelen, die vaak van goede kwaliteit zijn, bij de Dorcas-winkel inleveren. Zij weten dat het geld dat hun spullen opbrengen wordt besteed aan een bijzonder goed doel. Het komt helaas ook voor dat artikelen worden ingebracht die onverkoopbaar zijn. Deze moeten afgevoerd worden en dat kost geld. Geld dat niet besteed kan worden aan het goede doel. Evert roept de inbrengers van spullen op alleen verkoopbare artikelen in te leveren en Dorcas niet te gebruiken als een veredelde vuilstort.

Vaker open
Nieuwe vrijwilligers zijn bij Dorcas van harte welkom. De Dorcas-winkel is nu ook op woensdag open en de openingstijden zijn uitgebreid. Belangstellenden kunnen zich melden bij de Dorcas winkel op de hoek van de Morsweg en Spoelerstraat.

Dick Tukkers


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195025&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanrijssen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=745,746" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
Auto zoeker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195036&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanrijssen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=745,746" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195026&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanrijssen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=745,746" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>