Afbeelding

Beste Buur Bokaal

Algemeen

RIJSSEN/HELLENDOORN - De woningcorporaties van Rijssen-Holten, Hellendoorn en acht andere Twentse gemeenten doen ook dit jaar weer mee met de Beste Buur Bokaal. Sinds maandag is het mogelijk om buurtgenoten te nomineren voor deze prijs.

De Beste Buur Bokaal is opgezet om goed noaberschap in de brede zin te promoten. In iedere buurt zijn wel verdienstelijke buurtbewoners te vinden die zeker in het zonnetje gezet moeten worden. Het uitreiken van de Beste Buur Bokaal is een initiatief van de lokale woningcorporaties, huurdersorganisaties en gemeenten. De jaarlijkse actie is ontstaan vanuit de gedachte dat een sociale en veilige buurt belangrijk is om diverse redenen. Zeker nu mensen langer zelfstandig thuis wonen is het belangrijk dat er een positief leefklimaat is met voldoende ondersteuning. Dit helpt tegen vereenzaming, wat helaas een groeiend probleem is.

Nomineren
Het is tot en met 1 augustus mogelijk om een buurtgenoot te nomineren voor de Beste Buur Bokaal. Alle inwoners van de deelnemende gemeenten Almelo, Wierden, Borne, Dinkelland, Enschede, Hellendoorn, Hengelo, Oldenzaal, Rijssen-Holten en Twenterand kunnen een buurtbewoner nomineren. Dit kan dan via www.bestebuurbokaal.nl. Geef ook een motivatie, waarom u vindt dat uw buurman of buurvrouw de Beste Buur Bokaal verdient. Bij de keuze straks is een aansprekende motivatie belangrijk voor de jury. Onderbouw vooral waarom u vindt dat uw buurman of buurvrouw de Beste Buur Bokaal verdient. Maak ook gebruik van voorbeelden; zo krijgt de jury een goed inzicht. De Beste Buur Bokaal zal dit jaar uitgereikt worden op 29 september; de jaarlijkse Burendag in de tien deelnemende gemeenten. De winnaar ontvangt een bokaal en een passende prijs.

Afbeelding
Nieuwe tafel? Maak hem samen met Mooie Tafels 1 uur geleden
Afbeelding
OV-ambassadeurs houden inloopspreekuur in Rijssen 3 uur geleden
Afbeelding
'Versiering' aan hekken bouwterrein Albert Heijn 17 uur geleden
De koeien houden de wacht bij de poasboake van Holterbroek. De komende dagen wordt daar nog hard gewerkt om er een mooie poasboake van te maken.
Speciale paasvurenroute langs Holtense poasboakes 19 uur geleden
Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 23 uur geleden
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 28 mrt, 12:06
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 27 mrt, 20:19
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 27 mrt, 18:12