Afbeelding

Geslaagde Rijsserbergloop!

Algemeen

RIJSSEN - Na maanden van voorbereiding was het vrijdagavond 14 juni zover: de 31ste editie van de Assist Verzuim Rijsserbergloop vond plaats onder zeer zomerse omstandigheden. Deze zonnige editie trok ruim 1200 enthousiaste deelnemers, waaronder 600 deelnemers aan de Reginox bedrijvenloop en heel veel publiek.

Om 18.00 uur werd, na een flitsende warming-up door Fit Industry, het startschot gegeven voor de bambinoloop. Kinderen tot en met 6 jaar renden onder luid gejuich van ouders, grootouders en andere familieleden en vrienden de 400 meter lange atletiekbaan rond. Bas Nijzink bereikte als eerste jongen de finish. Fleur Sanderman eindigde als eerste meisje, naar eigen zeggen door het snelle loopbroekje van haar vader dat hij 25 jaar geleden ook droeg tijdens wedstrijden.

Kidsrun
Daarna was het tijd voor de 1,5 kilometer kidsrun tot en met 9 jaar, waar Kris Nijzink de eerste jongen was en Julia Seppenwoolde voor de derde keer op een rij het snelste meisje. Zij zette ook nog een parcoursrecord neer. Een kwartier later startte de leeftijdsklasse 10 tot en met 12 jaar, waar Runar Slinkman en Laura Boers de run op hun naam zetten.

Overige afstanden
Na de Kidsrun volgde de 10 kilometer met drie rondes waarin ook de Rijsserberg werd beklommen. Dit onder muzikale aanmoediging van het 18-koppige dweilorkest de Haarschutters. Deze afstand werd door Arnold Klieverik in een tijd van 33.43 minuten gewonnen. De snelste dame was Saskia Schutte met een tijd van 39.15 minuten. Bij de bedrijvenlopers was het snelste team die van Voortman Steel Group. De avond werd beëindigd met de meest populaire afstand, de 5 km wedstrijd. Danny Koppelman won deze afstand en was hiermee maar 1,5 minuut langzamer dan het Nederlands record! Hij liep in 14.46 minuten deze afstand. Yvonne Meijer was de eerste dame in 18.30 minuten en het snelste bedrijventeam was 12Build.

Akor & Vastbouw
Een primeur was de door Akor & Vastbouw gebouwde brug, waardoor iedereen dit jaar ook het middenterrein kon bereiken. Deelnemers werden daar opgevangen door de sportvoedingswebshop en Attract met appels, sportdrank, massages en EHBO. Vervolgens konden ze zich mengen in het publiek dat genoot van heerlijke versnaperingen van ijssalon Bonvanie en Crazy Waffles. Dit terwijl de kinderen zich uitleefden op het springkussen.

Beelden
Virtual Lab 17 heeft supergave beelden gemaakt, welke in samenwerking met Assist Verzuim wordt verwerkt tot aftermovie. Deze aftermovie wordt binnenkort gedeeld op de social media kanalen in 2D én 3D! Bij de fotobooth stond een lange rij van trotste lopers die een mooie herinnering aan de 31ste editie ontvingen. Alle foto's van de fotobooth zijn terug te vinden op www.assistverzuim.nl/finish

Geslaagde wedstrijd
De wedstrijdcommissie kijkt terug op een drukke maar zeer geslaagde editie van de Assist Verzuim Rijsserbergloop en bedankt hierbij alle sponsoren en vrijwilligers die hebben meegeholpen om dit evenement mogelijk te maken. Alle uitslagen, foto's en ook finishbeelden zijn te bekijken op www.rijsserbergloop.nl

Afbeelding
Van AH naar BH in Holten: 'Op naar grootste gift voor Pink Ribbon' VIDEO 7 uur geleden
Met 'Heiligen Hendrik' maakt Bert al jarenlang theatervoorstellingen en speelt hij voor uitverkochte zalen overal in Nederland.
In de spotlights: Bert Eeftink 14 uur geleden
Afbeelding
Excelsior'31 futsal verslaat FC Coronaas na comeback 16 uur geleden
Afbeelding
Lentefair voor jong en oud 18 uur geleden
Er zijn op zondag 28 april allerlei oude motoren te bewonderen bij de Enterse Motor Club.
Jaarlijkse veteranen- en klassieker motoren rit 16 apr, 19:54
Frank Averesch had met drie assists en één doelpunt een belangrijk aandeel in de overwinning.
S.v. Rijssen triomfeert met overtuiging in doelpuntrijke strijd 16 apr, 17:54
Op 22 mei neemt Noah het op tegen de voorleeskampioenen uit de 11 overige provincies.
De voorleeskampioen van Overijssel is Noah Ndikuriyo! 16 apr, 13:54
Afbeelding
Hosanna zet jubilaris Jenny in het zonnetje 16 apr, 12:04