Afbeelding

Havo-4 Fruytier in zaken

Algemeen

RIJSSEN - Het ondernemersproject van de leerlingen van havo-4 van de Fruytier scholengemeenschap is een succes geworden.

Vrijdagmorgen werd op de Rabobank het project afgerond met een presentatie en beoordeling van de opgestarte leerlingenbedrijfjes.
Voor de vakken Nederlands, Engels en economie werkten de leerlingengroepen aan een project om geld te verdienen voor een goed doel. Ze bedachten een goed te verkopen product, een doelgroep, ze schreven een bedrijfsplan en deden inkopen voor hun product. Voor hun onderneming kregen ze een microkrediet van de Rabobank dat varieerde van 15 tot 25 euro. De leerlingen verkochten "Eggceptional" eieren waar je "blei" van wordt, bordjes voor gelukkige kinderen en dus ook ouders, hamburgers en fotoreportages.
Om vooral veel kennis voor het ondernemerschap op te doen, werden jonge ondernemers uitgenodigd op school om te vertellen over de ervaringen en valkuilen waarmee je te maken krijgt.
Het project werd afgerond op de Rabobank. Daarbij werden de leerlingen beoordeeld door Rabo-directeur Hans Brinks, een van zijn medewerkers en de jonge ondernemer Peter van de Breevaart van Moestuinland.nl Zij beoordeelden de leerlingen op vindingrijkheid, communicatief vermogen, flexibiliteit, zakelijk inzicht en collegialiteit. In totaal kon 652 euro aan het goede doel worden gegeven. De beste ondernemers waren Frank Seppenwoolde (links op de foto) en Christiaan Honkoop.

Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 15 uur geleden
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 17 uur geleden
Vlnr: Dick Keizer, Henk Plas, Gerrit Koster, Herman van den Belt, Wim Janssen.
Noordermannenkoor zet jubilarissen in het zonnetje 23 uur geleden
Met elkaar netwerken en genieten van een drankje, kaas en worst. Kijk voor meer foto's op hartvanrijssen.nl
Netwerken met kaas en worst 23 uur geleden
Philip Dröge is historicus, columnist en journalist.
Philip Dröge over een vergeten stukje van de Nederlandse taal 27 mrt, 10:00
Afbeelding
Koffie en Klets in De Bron in Enter 27 mrt, 08:06
Afbeelding
De Welle sluit sportinstuif-seizoen af met springfestijn 26 mrt, 17:58
Afbeelding
Informatieve fietstocht over de bevrijding Holten-Haarle 26 mrt, 14:12