Werk in opdracht
Werk in opdracht Foto: Hans Oostrum

Word vrijwilliger van MEE op Weg

Algemeen

NIJVERDAL - MEE IJsseloevers is op zoek naar enthousiaste, betrokken vrijwilligers (leeftijd 18+) voor het vervoersproject MEE op Weg. In dit vervoersproject oefenen veelal jonge deelnemers de route naar school, werk of sportclub samen met een Reismaatje. Dat kan op de fiets, met het openbaar vervoer of lopend. Vanwege het succes van het project is MEE IJsseloevers op zoek naar nieuwe vrijwilligers die willen werken als Reismaatje.

Taak als vrijwilliger?
Als Reismaatje coach je een deelnemer (iemand met een beperking) die zelfstandig wil reizen naar een werkplek of dagbesteding. De deelnemer bepaalt welke route hij of zij wil oefenen en wat hij of zij wil leren. Als Reismaatje stimuleer je de deelnemer om zelf de zoektocht en het avontuur aan te gaan. Je gaat dus letterlijk en figuurlijk met de deelnemer mee op weg, waardoor de stap naar zelfstandig reizen verkleind wordt.

Trots op avontuur
Eén van de vrijwilligers van het project MEE op Weg vertelt: "Het niet zelfstandig kunnen reizen gaf de 15-jarige deelneemster die ik mocht helpen steeds het gevoel dat ze afhankelijk van anderen was. Dan wordt het reizen ineens een heel groot ding. Ik heb gemerkt dat ze met mijn tijdelijke hulp veel meer kon dan ze zelf dacht. Dat is mooi om te zien. Ze was ontzettend trots toen ze na afloop van het traject een heel stuk zelfstandiger kon reizen via de routes die we geoefend hadden. Het zelfvertrouwen dat ze daarvan kreeg, straalde ook meteen uit op haar dagelijks leven. Het is bijzonder om dat voor iemand te kunnen doen! Ik ben nu een vast reismaatje binnen MEE op Weg en moedig iedereen aan om dat ook te doen. Je haalt er zo veel voldoening uit!"

Aanmelden
Neem voor informatie of aanmelding vrijblijvend contact op met Sabine Hollak van MEE IJsseloevers via 06 30 99 83 55 of s.hollak@meeijsseloevers.nl. Kijk ook eens op www.meevoormij.nl/mee-op-weg.

Rijsserbergloop finish 5 km 2022
Inschrijven Rijsserbergloop: limiet is bijna bereikt 1 uur geleden
Afbeelding
Mark verzamelt alles van de Canadese bevrijders 4 uur geleden
De Dorpsstraat en de Kerkstraat worden vanaf deze zomer eenrichtingsverkeer.
Doel blijft staan: afsluiting Dorpsstraat 6 uur geleden
Elly Stegink toont trots haar medaille na volbrengen marathon Rotterdam (eigen foto).
Elly Stegink loopt de marathon van Rotterdam 18 uur geleden
Foto: Ontwerp: N+L Landschapsontwerpers | Palazzo Oost bv
Unaniem positief over plan Prins van Holten 20 uur geleden
Afbeelding
Lenteweer cadeau tijdens koopzaterdag gisteren
Afbeelding
Inschrijving Triathlon Holten voor de jeugd heropent 19 apr, 11:48
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 19 apr, 10:07