Afbeelding

Wie krijgt de Erfgoedpluim 2019 van Rijssen-Holten?

Algemeen

RIJSSEN - Wie verdient een trofee voor zijn of haar bijdrage aan het ruimtelijke erfgoed in Rijssen-Holten?

Een goed gerestaureerd gebouw, een historisch huis dat op een mooie manier bewaard is gebleven, een straatbeeld dat herinnert aan vroegere tijden, een waardevolle plek of plaats in Rijssen of Holten, een monument dat een goede functie heeft gekregen, en wie is daar allemaal verantwoordelijk voor? Wie daar ideeën over heeft, kan die indienen bij de Erfgoed Adviesraad Rijssen-Holten op e-mailadres erfgoedpluim@rijssen-holten.nl

Indienen
Het initiatief tot de Erfgoedpluim 2019 is genomen door de gemeente Rijssen-Holten in samenwerking met de Erfgoed Adviesraad. De pluim is een trofee voor een vrijwilliger, inwoner, medewerker, bedrijf of organisatie die zich op bijzondere wijze heeft ingezet voor de instandhouding van het Rijssens-Holtens erfgoed. Nominaties kunnen worden ingediend tot uiterlijk 31 juli aanstaande. Vergeet niet om een korte motivatie toe te voegen met daarin uitleg waarom de genomineerd een bijzonder bijdrage levert aan de instandhouding van monumenten, karakteristieke panden of historische elementen in het landschap.

Monumentendag
De eerste uitreiking van de Erfgoedpluim vindt plaats in de week voorafgaand de Open Monumentendag 2019 op zaterdag 7 september. Als het initiatief aanslaat is de Erfgoed Adviesraad van plan om er een jaarlijks terugkerend teken van erkenning van te maken. Wie vragen heeft over de Erfgoedpluim kan die stellen op hetzelfde e-mailadres erfgoedpluim@rijssen-holten.nl

Gratis
Zaterdag 7 september zijn heel veel monumenten in de gemeente geopend en gratis toegankelijk. Er zijn rondleidingen door de Schildkerk en de Dionysiuskerk. Ook het Parkgebouw doet dit jaar mee aan Open Monumentendag. Een deskundige gids zal het publiek door het ruim honderdjarige pand leiden, ook langs plaatsen waar het publiek normaal niet komt. Verder zijn er rondleidingen over de Oude Algemene Begraafplaats en de katholieke begraafplaats aan de Enterstraat. Ook Kasteel de Oosterhof is te bezichtigen.

 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 2 uur geleden
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 18 uur geleden
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 20 uur geleden
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum gisteren
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 23 apr, 11:50
De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55
Rijsserbergloop finish 5 km 2022
Inschrijven Rijsserbergloop: limiet is bijna bereikt 20 apr, 12:43