Afbeelding

Carintreggeland ontvangt vruchtensap

Algemeen

RIJSSEN - Afgelopen week was het weer bijzonder warm in Twente. Het was zweten en afzien; ook voor veel senioren. Juist voor hen is het belangrijk om voldoende te drinken. Dankzij een donatie van Oranka vruchtensappen uit Borne werd dit voor bewoners van Carintreggeland zorglocaties zéker geen straf!

Het is belangrijk dat ouderen voldoende vocht en vitamines binnen krijgen. Dit geldt nog nadrukkelijker tijdens warme dagen en zeker voor kwetsbare ouderen in verpleeghuizen. Dit kan erg gevaarlijk worden, want als je langere tijd weinig tot niks drinkt kun je suf worden, zul je minder naar het toilet moeten en loop je de kans om flauw te vallen door een te lage bloeddruk. Zorgpersoneel is daarom extra alert bij extreme hitte.

Mooie donatie
Met de hitte in Nederland komen diverse mooie initiatieven los. Zo heeft Oranka uit Borne 1.500 liter vruchtensap geschonken aan Carintreggeland. Frank Peters, consulent Hotelservices van Carintreggeland: "Wij zijn enorm dankbaar voor deze gulle gift. Het is heel fijn om te zien dat mensen denken aan hun medemens. Zeker in dagen dat het iets moeilijker gaat. Zo draag je met elkaar bij aan waardevol samenleven." Afgelopen dinsdag werd de 1.500 liter vruchtensap verdeeld onder de 22 verpleeghuislocaties van Carintreggeland die in heel Twente te vinden zijn.

Afbeelding
Van AH naar BH in Holten: 'Op naar grootste gift voor Pink Ribbon' VIDEO 11 uur geleden
Met 'Heiligen Hendrik' maakt Bert al jarenlang theatervoorstellingen en speelt hij voor uitverkochte zalen overal in Nederland.
In de spotlights: Bert Eeftink 18 uur geleden
Afbeelding
Excelsior'31 futsal verslaat FC Coronaas na comeback 20 uur geleden
Afbeelding
Lentefair voor jong en oud 22 uur geleden
Er zijn op zondag 28 april allerlei oude motoren te bewonderen bij de Enterse Motor Club.
Jaarlijkse veteranen- en klassieker motoren rit 16 apr, 19:54
Frank Averesch had met drie assists en één doelpunt een belangrijk aandeel in de overwinning.
S.v. Rijssen triomfeert met overtuiging in doelpuntrijke strijd 16 apr, 17:54
Op 22 mei neemt Noah het op tegen de voorleeskampioenen uit de 11 overige provincies.
De voorleeskampioen van Overijssel is Noah Ndikuriyo! 16 apr, 13:54
Afbeelding
Hosanna zet jubilaris Jenny in het zonnetje 16 apr, 12:04