Afbeelding

HKZ-certificering voor zorgboerderij De Borkeld

Algemeen

RIJSSEN - Zorgboerderij De Borkeld heeft op 2 juli het HKZ-certificaat voor kleine zorgorganisaties in ontvangst genomen. Een erkenning dat De Borkeld voldoet aan de hoge kwaliteitseisen die gesteld worden aan zorginstellingen.

Op het terrein van de zorgboerderij staan twee gebouwen; eentje is in gebruik bij stichting Siloah, in het andere gebouw 'De Hooiberg' zit het activiteitencentrum voor dagbesteding, geheel onder de verantwoordelijkheid van stichting Zorgboerderij De Borkeld. "Deelnemers kunnen hier sfeer en gezelligheid ervaren, maar met dit certificaat willen wij ook laten zien dat we de kwaliteit van onze dagbesteding belangrijk vinden. Hier zijn we trots op", aldus voorzitter Bert van 't Hul die het certificaat in ontvangst mocht nemen. De Hooiberg is gelegen in een mooie groene, rustgevende omgeving aan de rand van Rijssen. Op het erf zijn ook een aantal dieren aanwezig zoals geiten, pony's en kippen. Wat het activiteitencentrum onderscheidend maakt is het brede aanbod van creatieve activiteiten. Deelnemers kunnen onder andere schilderen, houtbewerken, boetseren, tekenen en mozaïeken. Er zijn ook buitenactiviteiten mogelijk zoals werken in de tuin of de kweekkas.

Achtergrond
In 2007 zijn de eerste plannen ontstaan voor het oprichten van Stichting Zorgboerderij De Borkeld. De stichting verzorgt nu al meer dan 10 jaar dagactiviteiten vanuit een christelijke identiteit. Er zijn drie professionele zorgverleners in dienst en de creatieve activiteiten worden begeleid door medewerkers met een pedagogische of artistieke achtergrond. Daarnaast zijn er veel vrijwilligers om deelnemers een zinvolle dagbesteding te bieden. De dagbesteding is bedoeld voor mensen die om welke reden dan ook willen ontzorgen, ondersteuning nodig hebben bij hun tijdsbesteding of de thuissituatie willen ontlasten. Kijk voor meer informatie op: www.zorgboerderijdeborkeld.nl of stuur een e-mail: info@zorgboerderijdeborkeld.nl

Afbeelding
Elly Stegink toont trots haar medaille na volbrengen marathon Rotterdam (eigen foto).
Elly Stegink loopt de marathon van Rotterdam 43 minuten geleden
Foto: Ontwerp: N+L Landschapsontwerpers | Palazzo Oost bv
Unaniem positief over plan Prins van Holten 2 uur geleden
Afbeelding
Lenteweer cadeau tijdens koopzaterdag 6 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving Triathlon Holten voor de jeugd heropent 8 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 10 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 12 uur geleden
Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek gisteren
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 18 apr, 17:43