Afbeelding

Unieke wandeling door de inwendige koe

Algemeen

HOLTEN - Kinderboerderij Dondertman opent op zondag 14 juli haar vierde maïsdoolhof, compleet met uitkijktoren. Vanwege het succes van vorig jaar heeft de kinderboerderij dit jaar opnieuw gekozen voor het thema 'Beleving door de koe'. Rondom het thema zit een educatief tintje, want tijdens het dwalen door de maïs maakt de bezoeker een unieke wandeling door het inwendige van de koe.

Het doolhof wordt op zondag 14 juli om 13.30 uur geopend voor de bezoekers. Afhankelijk van weersomstandigheden is het doolhof tijdens de zomervakantie dagelijks toegankelijk tussen 11.00 en 16.00 uur. De toegang kost €1,50 euro voor kinderen vanaf 2 jaar. Donateurs betalen op vertoon van hun pas een bedrag van €1,00.

Drie speurtochten
De kinderboerderij heeft drie leuke en leerzame speurtochten uitgezet die uitgezet zijn op basis van de leeftijden. Er is één speurtocht voor de kleintjes en twee voor de oudere kinderen en volwassenen. De informatiebordjes, die gezocht moeten worden, bevatten weetjes over de melkkoe, haar organen, de draagtijd van een kalf, de levensloop van kalf tot koe en natuurlijk de route die de melk van boerderij naar fabriek tot eindproduct in de supermarkt volgt. Alle speurtochten zijn gratis verkrijgbaar bij de kassa. Bij inlevering van het formulier is er voor kinderen een leuk presentje.

Arrangement
In de Dondertman-kantine is een speciaal maïsdoolhof arrangement verkrijgbaar incl. entree, ranja, een broodje en ijsje. Bezoekers kunnen gratis parkeren tegenover de kinderboerderij. Fietsen kunnen voor het Boshuus worden gestald, daar bevindt zich tevens een gratis oplaadpunt voor e-bikes. De ingang van het doolhof met eigen kassa ligt iets verderop en wordt aangegeven. Geadviseerd wordt om makkelijk schoeisel te dragen, zoals sportschoenen of laarzen. Honden zijn niet welkom in het doolhof.

Kinderverjaardag
In plaats van een rit met de huifkar of het treintje van Dondertman kan een kinderverjaardag ook prima gecombineerd worden met een avontuurlijke tocht door het labyrint. Voor kinderen altijd een geweldige uitdaging! Inclusief een bezoek aan de kinderboerderij een aantrekkelijk en leerzaam dagje uit voor jong en oud! Kijk voor meer informatie op: www.kb-dondertman.nl, Facebook en Instagram.

Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 5 uur geleden
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 7 uur geleden
Afbeelding
Politie zoekt in Holten man met bivakmuts 9 uur geleden
Afbeelding
Eat to meet - een ontmoetingsbrunch voor jongeren van 10 tot 15 jaar 10 uur geleden
Burgemeester Van Houdt met de winnaars, Ilse Kleijer, Elsina Siemerink, Jenine Siemerink, Anja Nijkamp van Hobby Vison en Ard Wessels, voorzitter van de HABI (vlnr)
Hobby Vision heeft weer het beste team 12 uur geleden
Afbeelding
Van AH naar BH in Holten: 'Op naar grootste gift voor Pink Ribbon' VIDEO 17 apr, 21:29
Met 'Heiligen Hendrik' maakt Bert al jarenlang theatervoorstellingen en speelt hij voor uitverkochte zalen overal in Nederland.
In de spotlights: Bert Eeftink 17 apr, 13:49
Afbeelding
Excelsior'31 futsal verslaat FC Coronaas na comeback 17 apr, 12:08