Afbeelding

10.000ste rit TwentsFlex

Algemeen

HOLTEN - Op vrijdag 12 juli werd Dianne Zwoferink in het zonnetje gezet door wethouder Ben Beens en Robert Oude Elberink. Dianne maakte namelijk de 10.000ste rit met TwentsFlex in Rijssen-Holten, tussen de Nijverdalseweg in Rijssen en Station Holten.

Dianne Zwoferink woont in Rijssen en werkt bij de Biester in Holten. De halte in Holten is praktisch voor de deur van haar werk, waardoor ze eenvoudig gebruik kan maken van TwentsFlex. "Doordat de bus nog rijdt tot 's avonds 22.00 uur, is het ook mogelijk om na mijn late dienst gebruik te maken van TwentsFlex. Mijn dochter, die ook bij de Biester werkt, maakt ook veel gebruik van de bus om op het werk te komen. Als we dezelfde dienst hebben, boeken we een rit voor twee personen en gaan we gezellig samen met de bus", vertelt Dianne.

Verrassing
Toen Dianne op vrijdag 12 juli uitstapte bij het station in Holten, ontving zij een prachtige bos bloemen, een cadeaubon en een powerbank uit handen van de wethouder. Ze hebben voor een powerbank gekozen, omdat een powerbank het mogelijk maakt om met een opgeladen telefoon altijd een reis te boeken met TwentsFlex.

TwentsFlex
De flexibele mobiliteits service TwenteFlex startte vorig jaar in juli. "Steeds meer inwoners van Rijssen-Holten maken gebruik van TwentsFlex. Dat zien we terug aan het aantal geboekte ritten tussen de ruim 120 haltes in de gemeente. TwentsFlex is inmiddels een begrip in Rijssen-Holten. Het is een goede oplossing om in gebieden als Rijssen-Holten in mobiliteit te blijven voorzien. Het flexibele product sluit aan bij de vraag van de inwoners", vertelt Robert Oude Elberink.

Voor en door de inwoners
Bijna vijftig vrijwillige chauffeurs van een buurtbusvereniging rijden voor TwentsFlex. Wethouder Ben Beens is erg blij met deze vrijwilligers en is dankbij voor hun inzet. "TwentsFlex is een vervoerssysteem voor en door onze inwoners. Zonder deze toegewijde vrijwilligers kan TwentsFlex niet bestaan. Ik wil al deze vrijwilligers dan ook bedanken voor de fantastische inzet!", vertelt wethouder Ben Beens.

Vrijwilligers
TwentsFlex is nog steeds op zoek naar een nieuwe vrijwillige buschauffeur voor drie uur in de week. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor aanmelden via https://www.twents.nl/buurtbus

Afbeelding
Nieuwe tafel? Maak hem samen met Mooie Tafels 4 uur geleden
Afbeelding
OV-ambassadeurs houden inloopspreekuur in Rijssen 6 uur geleden
Afbeelding
'Versiering' aan hekken bouwterrein Albert Heijn 21 uur geleden
De koeien houden de wacht bij de poasboake van Holterbroek. De komende dagen wordt daar nog hard gewerkt om er een mooie poasboake van te maken.
Speciale paasvurenroute langs Holtense poasboakes 22 uur geleden
Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 28 mrt, 14:09
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 28 mrt, 12:06
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 27 mrt, 20:19
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 27 mrt, 18:12