Afbeelding

Ouderen genieten bij Het Overveen

Algemeen

RIJSSEN - Een twintigtal oudere inwoners van de gemeente Rijssen-Holten bezocht op 17 juli op initiatief van ViaVie Welzijn Rijssen-Holten het dag- en verblijfsrecreatie Het Overveen in Rijssen.

De bezoekers werden welkom geheten door de familie Altena met koffie en appelgebak in de recreatiezaal van Het Overveen. Vervolgens werd aan de gasten een fraaie door de Rijssense natuurfotograaf Ben Stroot gemaakte natuurfilm getoond. Een film over alles wat er leeft en zich beweegt in het nieuwe natuurgebied Overtoom/Middelveen.

Het natuurgebied

Het aanwezige kwelwater biedt een voedingsrijke bodem voor zeldzame flora, waardoor insecten op hun beurt bijzondere vogelsoorten aantrekken. Er zijn inmiddels al 140 soorten weide- en watervogels gespot. Bloemen en planten die zeldzaam zijn of helemaal nieuw in dit deel van het land, groeien nu welig, zoals orchideeën, snavelzegge, klokjesgentiaan en dergelijke. Ook de vele reeën, die zich in dit natuurgebied bevinden, werden uitstekend door de camera vastgelegd, tot veel genoegen van de aanwezige gasten, die volop genoten van deze fraaie natuurfilm. Na afloop van de film verplaatste het gezelschap zich naar De Burght, de groepsaccommodatie midden in de vrije natuur waar de eigenaar van de accommodatie Henk Altena een rondleiding verzorgde. Bij terugkomst werden de gasten op het terras van de accommodatie onthaald met een drankje en een hapje. Een zeer gezellig en geslaagde middag, volgens één van de aanwezige gasten.
Dick Tukkers

De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 16 minuten geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 2 uur geleden
Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 14 uur geleden
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 16 uur geleden
Afbeelding
Politie zoekt in Holten man met bivakmuts 18 uur geleden
Afbeelding
Eat to meet - een ontmoetingsbrunch voor jongeren van 10 tot 15 jaar 19 uur geleden
Burgemeester Van Houdt met de winnaars, Ilse Kleijer, Elsina Siemerink, Jenine Siemerink, Anja Nijkamp van Hobby Vison en Ard Wessels, voorzitter van de HABI (vlnr)
Hobby Vision heeft weer het beste team 21 uur geleden
Afbeelding
Van AH naar BH in Holten: 'Op naar grootste gift voor Pink Ribbon' VIDEO 17 apr, 21:29