Afbeelding

Zomerstadswandelingen door Rijssen-Centrum

Algemeen

RIJSSEN - Tijdens de zomermaanden juli, augustus en een deel van september zijn er stadswandelingen door Rijssen-Centrum.

Het Stadsgidsengilde neemt belangstellenden mee op een historische tocht langs alle bezienswaardigheden door het Rijssense stadshart op dinsdagavond vanaf 18.30 uur en zaterdagmiddag vanaf 14.00 uur.

Opgave
Het start- en eindpunt van de stadswandelingen is steeds de feestzaal van Brasserie-Uit naast de Schildkerk. Kosten voor deelname bedragen 5 euro per persoon inclusief een kop koffie of thee aan het begin van de wandeling. Opgave kan per e-mail op stadswandelingen@rijssensmuseum.nl Wie zich per mail opgeeft, krijgt een bevestiging of de stadswandeling doorgaat of niet. De betaling kan geregeld worden met de stadsgids.

Rijssenaren
De stadswandelingen worden verzorgd door authentieke Rijssenaren die alle ins en outs van de aloude Reggestad en de Rijssenaren kennen. De stadswandelingen zijn geschikt om Rijssenaren in de werkelijkheid kennis te laten maken met de historische achtergronden van de Hanzestad die Rijssen ooit was. Daarnaast zijn de stadswandelingen ook uitstekend te volgen voor niet-Rijssenaren die wat meer willen weten over de achtergronden van een van de oudste steden van ons land die in 1243 stadsrechten kreeg van bisschop Otto III van Utrecht.

Data
D
e data van de stadswandelingen zijn zaterdag 27/7, dinsdag 30/7, zaterdag 3/8, dinsdag 6/8, zaterdag 10/8, dinsdag 13/8, zaterdag 17/8, dinsdag 20/8, zaterdag 24/8, dinsdag 27/8, zaterdag 31/8, dinsdag 3/9 en zaterdag 7/9 en zaterdag 14/9.

Brasserie-Uit
Na afloop kan bij Brasserie-Uit voor eigen rekening nog een consumptie worden gebruikt waarbij Peter en Marit van Brasserie-Uit een gratis hapje serveren.

Op 22 mei neemt Noah het op tegen de voorleeskampioenen uit de 11 overige provincies.
De voorleeskampioen van Overijssel is Noah Ndikuriyo! 15 minuten geleden
Afbeelding
Hosanna zet jubilaris Jenny in het zonnetje 2 uur geleden
Arco Hofland en Jurgen van Houdt onthulden het nieuwe beeld op plein Tusveld. Arco hoopt met het beeld mensen te raken en een signaal af te geven.
Nieuw beeld in Rijssen benadrukt: 'Het is 5 voor 12!' VIDEO 12 apr, 18:21
Mariniers met tamboers voorop lopen over het toepad de kazerne binnen.
Werkgroep Mariniers toont 'Tamboers en Pijpers' in Oudheidkamer Hoolt'n 11 apr, 14:00
Afbeelding
Kuier'n door het Hart van Holten 11 apr, 12:07
Afbeelding
Oranjezangavond in de Zuiderkerk 11 apr, 10:09
Leden van MAC de Holterberg druk met de opbouw, met zittend scheidend voorzitter Jan Kampman met links naast hem André Vincent, voorzitter van de crosscommissie (foto: Coen van Hoevelaak).
MAC de Holterberg is al bijna 80 jaar actief in Holten 10 apr, 19:44
Wilco Hoevink maakte het tweede doelpunt van de middag
Hekkensluiter SP Daarle zorgt niet voor verrassing 10 apr, 18:04