Afbeelding

Concert van toporganist Bram Brandemann in de Schildkerk

Algemeen

RIJSSEN - Op zaterdag 27 juli geeft de toporganist en één van de grootste toporganisten van Nederland Bram Brandemann (1969) een concert in de Schildkerk. Aanvang van het concert is om 19.30 uur.

Bram verzorgt een zeer muzikaal programma en hij is een fantastisch improvisator. Hij studeerde voordat hij naar het conservatorium ging, orgel en muziektheorie bij Jaap Zwart. Aan het Utrechts Conservatorium ontving hij zijn opleiding bij Theo Teunissen en vooral bij Reitze Smits. Hij behaalde zijn diploma's Docerend en Uitvoerend Musicus in 1994 en 1996. Tijdens deze studie ontving hij een beurs om zich verder te verdiepen in de Frans-romantische en impressionistische muziek aan het Conservatoire de Toulouse. Ook studeerde hij hoofdvak Beiaard aan de Utrechtse Hogeschool voor de kunsten bij Todd fair en Bernard Winsemius. Verder behaalde hij bij onder andere dr. Arie Eikelboom zijn diploma kerkelijk orgelspel bij Hogeschool IDE. Sinds 2013 is Bram Brandemann als organist verbonden aan de Wilhelminakerk in Bussum, waar hij het grote en karakteristieke Flentrop-orgel bespeelt. Ook is hij sinds 2016 organist van het Hinsz-orgel (1754) in de Buitenkerk van Kampen. Bram Brandemann is sinds eind 2013 bezig met het opnemen van al Bachs orgelwerken. Het is een omvangrijk traject met ongeveer 270 orgelwerken die vrij online te beluisteren (zullen) zijn. Verder maakte hij verschillende cd-opnamen, waarvan de serie 'Rondom' het meest actueel is. Daarop is muziek te beluisteren rondom het kerkelijk jaar.

De entree voor dit concert is gratis, wel is er een collecte voor de onkosten.

Afbeelding
Nieuwe tafel? Maak hem samen met Mooie Tafels 3 uur geleden
Afbeelding
OV-ambassadeurs houden inloopspreekuur in Rijssen 5 uur geleden
Afbeelding
'Versiering' aan hekken bouwterrein Albert Heijn 19 uur geleden
De koeien houden de wacht bij de poasboake van Holterbroek. De komende dagen wordt daar nog hard gewerkt om er een mooie poasboake van te maken.
Speciale paasvurenroute langs Holtense poasboakes 21 uur geleden
Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 28 mrt, 14:09
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 28 mrt, 12:06
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 27 mrt, 20:19
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 27 mrt, 18:12