Afbeelding

Gezellige 53-ste editie Paarden- en Ponymarkt Enter

Algemeen

ENTER - Donderdag 8 augustus staat Enter weer in het teken van de jaarlijkse Paarden- en Ponymarkt. Dit jaar is de 53-ste editie van dit mooie evenement.

De Paarden- en Ponymarkt heeft altijd een geweldige sfeer. Handelaren en liefhebbers ontmoeten elkaar. Menig paard wisselt al vroeg op de dag van eigenaar op het Dorpsplein. Het traditionele handjeklap is een onmisbaar onderdeel van deze levendige handel die al om 06.00 uur begint. Naast de handel tonen veel eigenaren ook hun mooiste paarden en pony's aan het publiek, waarbij zij ook weer kans maken op prijzen bij de diverse keuringen. Uiteraard ontbreekt ook de stamboekveekeuring niet op het plein bij de RK kerk. Deze doorlopende show duurt tot ongeveer 14.30 uur. Jong én oud toont het vee aan de jury en publiek, met veel betrokkenheid en passie voor deze mooie dieren.

De warenmarkt
De hele dag door is ook de sfeervolle warenmarkt in de Dorpsstraat. Naast de vele vaste handelaren die jaarlijks komen zijn er ook zo'n twintig nieuwkomers. Ze doen goede zaken en de sfeer is altijd top! Een kilometers lang lint met kramen; van alles is er te koop. Het is dan ook altijd een leuke uitdaging om een mooie samenstelling van de markt te maken met voor ieder wat wils. Verder is er onder meer een kinderrommelmarkt tussen de school en Roetgerink, een oldtimershow met landbouwmachines en meer. Wie moe is van het geslenter, kan uitrusten op de gezellige terrassen.

Kunstenaars
van de partij

Nieuw dit jaar is dat diverse kunstenaars van Actief met Kunst uit Rijssen en omgeving hier exposeren. Afgelopen jaar exposeerden zij ook al in winkelcentrum de Hoge Wal in Rijssen. Marktmeester Johnny Jansen nodigde hen uit op de Enterse markt te staan. De kunstenaars nemen niet alleen eerder gemaakte werken mee, maar ze schilderen ook op de Paarden- en Ponymarkt. "Wat ik zelf belangrijk vind, is dat de kunstenaars actief bezig zijn tijdens een evenement" vertelt kunstenaar Ernst Jan ten Hove die onder meer zelf teken- en schilderlessen geeft. De kunstenaars Amanda Slagman, Geert ter Harmsel, Henk Kleijer, Jaco Wessels en het jeugdige talent Esther Rolleman zullen in Enter deelnemen. Zij maken prachtige werken met acryl-olieverf, pastelkrijt en potloden. Uiteraard zijn er werken specifiek aan paarden en pony's gerelateerd.

Belgische
paardenkrachten

De organisatie voegt dit jaar ook een ander nieuw onderdeel toe; een stukje vernieuwing dit jaar. Zo kwam het bestuur in contact met de Koninklijke Vereniging Trekpaarden en Haflingers. Enkele gepassioneerde liefhebbers zijn met tien imposante Belgische trekpaarden van de partij. Op het Dorpsplein demonstreren ze onder meer het keuringsklaar invlechten van de paarden en vanaf 11.00 uur is er een ringsteek-parcours voor kinderen op de Bornerbroekseweg. Kinderen kunnen zich op het Dorpsplein vermaken bij diverse attracties, waaronder een unieke draaimolen die door een Belgisch trekpaard aangedreven wordt.


Kom ook!
De Enterse Paarden- en Ponymarkt is op donderdag 8 augustus van 05.00 tot 16.00 uur. Kijk voor meer informatie op Facebook: Paarden- en Ponymarkt Enter

Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 4 uur geleden
Afbeelding
Principeverzoek windturbines 5 uur geleden
Afbeelding
Super die Super Super 6 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode gisteren
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 24 apr, 12:00
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 23 apr, 19:54
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 23 apr, 17:41
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 23 apr, 13:57