Afbeelding

Stadsrondleiding met stadsgids door Rijssense stadshart groot succes

Algemeen

RIJSSEN – De stadswandelingen van het Rijssense Stadsgidsengilde zijn een groot succes.

De stadswandelingen worden tijdens de zomermaanden op twee momenten in de week gehouden: op dinsdagavond om 18.30 uur en zaterdagmiddag om 14.00 uur. De stadswandelingen starten steeds bij Brasserie-Uit. Daar wordt onder het genot van een kop koffie of thee de stadswandeling eerst ingeleid. Het blijkt dat veel toeristen van de stadswandelingen gebruik maken, maar ook veel autochtone Rijssenaren die wat meer van hun woonplaats willen weten.

Aanmelden
Wie op dinsdagavond of zaterdagmiddag wil deelnemen kan zich aanmelden per e-mail op stadswandelingen@rijssensmuseum.nl Achter deze mailbox zit coördinator-stadsgids Seino Baan die ook eventuele vragen over de stadswandelingen via dit mailadres kan beantwoorden. Deelname kost 5 euro per persoon inclusief de kop koffie/thee vooraf bij Brasserie-Uit. Groepen kunnen zich ook aanmelden. Een groep is minimaal 6 personen en maximaal 19. Kosten per groep 25 euro. De stadswandeling eindigt ook weer bij Brasserie-Uit waar voor eigen rekening nog iets kan worden gebruikt. Peter en Marit van Brasserie-Uit serveren dan een gratis hapje.

Uitbreiding
Het Stadsgidsengilde heeft besloten om te beginnen met Rijssen-Centrum. Later komen daar Rijssen-Oost en de Rijssense kerken nog bij. Op Open Monumentendag op zaterdag 14 september zullen ook rondleidingen worden gehouden over de Oude Begraafplaats aan de Lentfersweg en de katholieke begraafplaats aan de Enterstraat.

Zomermaanden
De stadswandelingen worden in de maanden augustus tot half september nog gehouden. De data zijn: zaterdag 17/8, dinsdag 20/8, zaterdag 24/8, dinsdag 27/8, zaterdag 31/8, dinsdag 3/9 en zaterdag 7/9 en zaterdag 14/9 (Open Monumentendag).

Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 1 uur geleden
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 3 uur geleden
Afbeelding
Politie zoekt in Holten man met bivakmuts 5 uur geleden
Afbeelding
Eat to meet - een ontmoetingsbrunch voor jongeren van 10 tot 15 jaar 6 uur geleden
Burgemeester Van Houdt met de winnaars, Ilse Kleijer, Elsina Siemerink, Jenine Siemerink, Anja Nijkamp van Hobby Vison en Ard Wessels, voorzitter van de HABI (vlnr)
Hobby Vision heeft weer het beste team 8 uur geleden
Afbeelding
Van AH naar BH in Holten: 'Op naar grootste gift voor Pink Ribbon' VIDEO gisteren
Met 'Heiligen Hendrik' maakt Bert al jarenlang theatervoorstellingen en speelt hij voor uitverkochte zalen overal in Nederland.
In de spotlights: Bert Eeftink 17 apr, 13:49
Afbeelding
Excelsior'31 futsal verslaat FC Coronaas na comeback 17 apr, 12:08