Afbeelding

Rijssense vrijwilligers op pad voor arme bevolking Albanië

Algemeen

RIJSSEN - Vrijwilligers van de Stichting dAk, die in woord en daad willen laten zien wat de liefde van God voor zijn zoon Jezus Christus is, zijn in juli vertrokken naar Albanië.

Negentien vrijwilligers vertrokken in de week van 15 tot en met 23 juli naar Tirana, de hoofdstad van Albanië. Zij staken daar de handen uit de mouwen door mee te helpen met de uitbreiding/renovatie van een kinderdagverblijf, waar stichting dAk connecties mee heeft. Volgens de woordvoerder en deelnemer aan deze groep Jan Goosen uit Rijssen kunnen kinderen door financiële ondersteuning naar dit kinderdagverblijf. Hier krijgen ze een maaltijd, naschoolse opva ng en wordt hen uit de bijbel over de Here Jezus verteld. Op deze reis hebben een aantal jongeren uit de groep een vakantiebijbelweek georganiseerd voor de kinderen ter plaatse. Verder is er geklust bij een Roma gezin. Het was goed om daar als groep te zijn, te zien hoe men daar woont en leeft, hoe mensen daar omgaan met het kleine beetje wat ze hebben. Wat wonen wij dan in een rijk land!! Ook de verbondenheid als christenen onder elkaar mocht daar intens beleefd worden. "Al met al hebben we als groep veel indrukken opgedaan", volgens Jan "en gezien hoe hoog daar de nood is." Door allerlei acties die er het afgelopen jaar gehouden zijn en donaties/giften kon met de uitbreiding van dit kinderdagverblijf begonnen worden, maar het is nog niet af!

Als u ook een bijdrage wilt leveren voor deze arme kinderen, dat kan dat op rekeningnummer: NL86 RABO 0327 7262 96 t.n.v. dAk

Dick Tukkers

Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 8 uur geleden
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 10 uur geleden
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 14 uur geleden
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 16 uur geleden
De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55
Rijsserbergloop finish 5 km 2022
Inschrijven Rijsserbergloop: limiet is bijna bereikt 20 apr, 12:43
Afbeelding
Mark verzamelt alles van de Canadese bevrijders 20 apr, 10:20