<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195025&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanrijssen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=745,746" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Nijverdalse etappe is koninginnenrit in Boels Ladies Tour

Nijverdalse etappe is koninginnenrit in Boels Ladies Tour

Bovenstaande kop is te lezen op de website van de Boels Ladies Tour. De Stichting Sportevenementen Hellendoorn-Nijverdal en CC'75 zijn trots dat zij dit mooie evenement wederom naar Nijverdal hebben weten te halen. De rensters in deze tour krijgen vijf keer de beklimmingen van de Motieweg en Holterberg voorgeschoteld. Niet voor niets is de 4e etappe de Koninginnerit van deze editie, bijna 160 km met meer dan 1000 hoogtemeters. Wie doet hen dat na?

De Boels Ladiestour is een zesdaagse wielerwedstrijd voor vrouwen. Naar verwachting zullen ca.150 rensters, verdeeld over ca. 20 ploegen, deelnemen aan de Boels Ladiestour. Het deelnemersveld bestaat uit de absolute wereldtop van het dameswielrennen, van Australië tot Amerika en een behoorlijk aantal Europese landen. Ook onze Nederlandse kampioenen: Anna van der Breggen, Kirsten Wild, Annemiek van Vleuten en Marianne Vos staan op vrijdag 6 september 2019 aan de start.

De start en finish vinden plaats in het centrum van Nijverdal op de Grotestraat. Daar rijden de rensters vijf omlopen van bijna 32 kilometer. De route voert vanuit Nijverdal naar Hellendoorn, via Haarle, Helhuizen en de Motieweg en Holterbergweg terug naar start/finish. "Een mooi evenement voor het publiek, waar we veel bezoekers verwachten. Geweldig is ook de samenwerking met de stichting Bruisend Nijverdal en de winkeliersvereniging Op Naar Nijverdal. Omdat deze tour precies midden in de Bruisend Nijverdal feestweek valt, kunnen bezoekers een extra feestelijke dag verwachten, met muziek en gezelligheid. We zijn allemaal van mening dat dit elkaar niet hoeft te bijten en zijn juist om tafel gaan zitten om te zorgen dat alles goed in elkaar past. Door deze samenwerking ontstaat een versterking van alles wat er op dat moment georganiseerd wordt", vertellen Joke en Joop van Nijen van de SSHN.

Het doel van de Stichting Sportevenementen Hellendoorn-Nijverdal is niet alleen om de Gemeente Hellendoorn en daarmee ook Overijssel op de kaart te zetten, maar ook om breedtesport te stimuleren. En dat is behoorlijk gelukt. Vanaf 2001 werden o.a. de volgende sportevenementen georganiseerd: skeeleren, veldlopen, veldrijden, biljart, vrouwen- en mannenwielerwedstrijden, kortebaan zwemmen, waterpolo, squash, enduro, survivalrace, turnen, BMX, korfbal. Joke: "Ook de Boels Ladiestour is een mooie aanvulling om de gemeente Hellendoorn en de provincie Overijssel als fietsprovincie van Nederland op de kaart te zetten. Vrijwel iedere fietser zoekt de natuur op en waar kan dat mooier dan in onze eigen omgeving? Bezoekers ontdekken hoe mooi onze gemeente is en komen daarna vaak terug om zelf te fietsen of recreëren in de Tuinen van Nederland."

Koersdirecteur Thijs Rondhuis spreekt op de website van het evenement over een selectieve rit in Nijverdal. "We hebben eerder gezien dat deze omgeving voor een selectieve koers kan zorgen. Omdat de finish dicht bij de glooiende stroken gelegen is, kan dit voor verschillen zorgen in een ronde waarin de marges naar verwachting klein zullen zijn van begin tot eind. In de etappe Nijverdal zal dus de slag geslagen worden, want tijdens de Koninginnerit zal blijken wie de sterkste is."

Media
De tour krijgt enorm veel media aandacht. De Regionale Omroepen zenden de Tour rechtstreeks uit, waarvan het laatste halfuur met opnames vanuit een helikopter. De NOS zendt iedere avond een samenvatting uit en ook Eurosport Benelux besteedt dagelijks aandacht aan de Boels Ladies Tour. Van de eerste vier etappes wordt de dag erna, voorafgaand aan de live-uitzending van de Ronde van Spanje, een samenvatting uitgezonden op Eurosport 1.

Wil jij dit alles niet missen? Kom dan op vrijdag 6 september naar centrum Nijverdal. De toegang tot het parcours is vrij. Start en finish vinden plaats op de Grotestraat ter hoogte van het Keizerserf, de Meijboomstraat en het Henri Dunantplein. De start is om 12.00 uur, de finish wordt rond 16.00 uur verwacht.

De karavaan volgt een parcours van 31.8 km per ronde en de laatste kilometers rijdt men via de De Joncheerelaan, de Van Limburg Stirumstraat, de Oranjestraat naar de v.d. Muelenweg. Via de Constantijnstraat en de Smidsweg keert men terug naar de Grotestraat waar de finish plaats vindt t.h.v. het Keizerserf.

Meer info: www.boelsladiestour.nl

Start 12.00 uur
1e doorkomst ca. 12.50 uur
2e doorkomst ca. 13.40 uur
3e doorkomst ca. 14.25 uur
4e doorkomst ca. 15.10 uur
5e doorkomst ca. 15.50 uur
Finish ca. 16.05 uur


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195025&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanrijssen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=745,746" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
Auto zoeker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195036&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanrijssen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=745,746" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195026&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanrijssen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=745,746" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>