Afbeelding

Op Open Monumentendag veel monumenten te zien in Rijssen

Algemeen

RIJSSEN - Vele enthousiaste Rijssenaren zijn zaterdag 14 september in de weer om Open Monumentendag tot een succes te maken.

Verschillende monumenten zijn die dag gratis te bezichtigen. De Pelmolen is open, maar het ook het Parkgebouw. Daar worden dit jaar voor het eerst twee rondleidingen gegeven om 11 uur en om 13 uur. De bezoekers zullen in ruimtes komen waar je normaal gesproken niet komt. Omdat de ruimte beperkt is, moet je je wel aanmelden voor de rondleiding. Dat kan via info@parkgebouw.nl of 0548-544140.

Op de Oude Begraafplaats aan de Lentfersweg is in het baarhuisje een doorlopende presentatie over begraafplaatsen en om 11 uur, 13 uur en 15 uur zullen rondleidingen worden verzorgd over de begraafplaats door vrijwilligers van het Rijssens Museum. Ook de katholieke begraafplaats aan de Enterstraat is opengesteld voor het publiek.

Kasteelmarkt
Kasteel de Oosterhof is ook te bezichtigen. Bij de rondleidingen door het kasteel zal vooral de nadruk worden gelegd op het monumentale rijksmonument, hoe het gebouwd is en hoe er vroeger in gewoond werd. De rondleidingen zijn om 11, 13 en 15 uur. Bij goed weer is op het voorterrein een zogenaamde kasteelmarkt waar museumspullen voor een zachte prijs te koop zijn die niet in de collectie van het museum worden opgenomen. Bij regenachtig weer zal de markt in 'n Koffiehook worden gehouden. Onder andere de Schildkerk en de Dionysiuskerk zijn te bezichtigen en er zijn vrijwilligers die bezoekers het een en ander kunnen vertellen over wat er allemaal te zien is. Op Open Monumentendag vervalt de vaste stadsrondleiding. De eerstvolgende stadswandelingen worden weer gehouden op de Nostalgische Koopzaterdag op 26 oktober.

 

 

Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 4 uur geleden
Afbeelding
Principeverzoek windturbines 5 uur geleden
Afbeelding
Super die Super Super 6 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode gisteren
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 24 apr, 12:00
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 23 apr, 19:54
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 23 apr, 17:41
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 23 apr, 13:57