Afbeelding

Joost en Ranger in hun sas bij Happy Dog

Algemeen

RIJSSEN - Woensdagavond 28 augustus maakte ik bij de hondenschool Happy Dog van Henk en Ria Bakker aan de Enterveenweg 4 in Rijssen kennis met de 29-jarige Joost uit Nijverdal. Hij was vergezeld van zijn half jaar oude Rottweiler genaamd Ranger.

Ranger volgde de eerste 10 weken als puppy de puppycursus. Deze cursus is de basisoefening voor de opvoeding van puppy's en werd door een drietal gediplomeerde instructeurs in een gemoedelijke sfeer gegeven, met het doel deze kennis over te dragen aan de eigenaar van de hond. Om zijn hond Ranger volledig op te voeden voor de maatschappij volgde Ranger de vervolgcursussen 'Happy 1' en 'Happy 2' en om de opvoeding van Ranger te voleinden koos Joost ook nog voor de laatste 10 wekelijkse cursus namelijk 'Happy 3'.

Mijn vraag aan Joop: "Ben je tevreden met de totale opvoeding van Ranger?" Joop: ''Ik ben tot nu toe zeer tevreden met het behaalde resultaat, maar het kan nog beter, want deze vierde cursus is nog niet afgerond. Het resultaat moet zodanig zijn dat wanneer deze cursus is afgerond, ik gewoon een winkel in kan gaan en Ranger onder alle omstandigheden buiten op mij wacht. Daar streven we naar!" De cursussen worden gegeven door drie instructeurs ongeacht aan welk ras hond. De cursussen worden gegeven onder verantwoordelijkheid van de eigenaren van de hondenschool Henk en Ria Bakker. Als hondenliefhebbers runnen ze al zes jaar deze hondenschool in het fraaie buitengebied van Rijssen. Bij mijn bezoek was het een drukte van belang met hondenliefhebbers uit Rijssen en verre omgeving. De verschillende cursussen vinden altijd op woensdag plaats op de vooraf afgesproken tijden. Van jongs af was Henk een hondenliefhebber, hij begon 35 jaar terug met het fokken van honden van het ras Polski Owczarek Nizinny. Een hondenras dat jarenlang de schapen op de Poolse vlakten hoedde, een gespierd hondenras met een lange vacht. Wie interesse heeft voor de opvoeding van zijn of haar hond kan contact opnemen met Henk Bakker via e-mail: riabakker34@gmail.com of per telefoon onder nummer 0548-546185.

Dick Tukkers

Afbeelding
Nieuwe tafel? Maak hem samen met Mooie Tafels 2 uur geleden
Afbeelding
OV-ambassadeurs houden inloopspreekuur in Rijssen 4 uur geleden
Afbeelding
'Versiering' aan hekken bouwterrein Albert Heijn 18 uur geleden
De koeien houden de wacht bij de poasboake van Holterbroek. De komende dagen wordt daar nog hard gewerkt om er een mooie poasboake van te maken.
Speciale paasvurenroute langs Holtense poasboakes 20 uur geleden
Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' gisteren
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 28 mrt, 12:06
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 27 mrt, 20:19
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 27 mrt, 18:12