Afbeelding

Naastenliefde van Bouwgroep Nicaragua Rijssen

Algemeen

RIJSSEN - Een bouwgroep van 18 vrijwilligers is vanuit Rijssen op 22 juli via Mexico City vertrokken naar Nicaragua, om daar diverse werkzaamheden te verrichten voor hun arme naasten in de sloppenwijk Masaya in Nicaragua.

Volgens mijn woordvoerder en medebouwer Dick Derksen is Nicaragua een arm land dat ligt in Midden-Amerika. Het is vier keer groter dan Nederland en er wonen ongeveer 5 miljoen inwoners. Het is een prachtig land met veel vulkanen en grote meren met veel natuurschoon. Doordat het land vorig jaar te maken kreeg met onrusten, is het toerisme ingezakt, en dat is juist de bron van inkomsten voor dit land. De temperatuur is gemiddeld rond de 30 graden, in de zomer (januari-februari) ligt dat nog iets hoger.

Werkzaamheden
De werkzaamheden vonden volgens Dick plaats in de sloppenwijk van Masaya. Daar werden voor de allerarmsten zes huisjes gebouwd, de plaatselijke kerk gerenoveerd en verder wat bijkomende spandiensten verricht. Daarnaast werden er voor de kinderen middagen georganiseerd. De kinderen uit de wijken Masaya, Managua en Tipa – Tapa werden beziggehouden met allerlei spelletjes en het luisteren naar bijbelverhalen. De opkomst was groot, plusminus 80 kinderen. Om in aanmerking te komen voor een huisje moet minimaal één kind uit het gezin meedoen aan het onderwijsproject van de kerk, dat is het criterium waar aan moet worden voldaan.

Zeer dankbaar
"De mensen voor wie we daar gewerkt hebben, waren ons dan ook zeer dankbaar", volgens Dick Derksen. "Ook met de medewerkers van de plaatselijke kerk is het prettig samenwerken, dat was vooral te merken met de kerkdiensten op de zondag, die in het Spaans werden gelezen en voor ons werden vertaald in het Nederlands."

Sponsoren en thuisfront
"Na drie weken werken en alle geplande werkzaamheden waren uitgevoerd, zijn we op 13 augustus weer teruggekeerd in Nederland. Langs deze weg willen wij als vrijwilligers alle sponsoren en mensen die ons hebben gesteund, financieel, met gebed en het lezen van de blogs hartelijk bedanken. Want zonder uw steun was dit niet mogelijk geweest", aldus Dick Derksen.

Dick Tukkers

Afbeelding
Inschrijving Triathlon Holten voor de jeugd heropent 49 minuten geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 2 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 4 uur geleden
Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 16 uur geleden
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 18 uur geleden
Afbeelding
Politie zoekt in Holten man met bivakmuts 20 uur geleden
Afbeelding
Eat to meet - een ontmoetingsbrunch voor jongeren van 10 tot 15 jaar 21 uur geleden
Burgemeester Van Houdt met de winnaars, Ilse Kleijer, Elsina Siemerink, Jenine Siemerink, Anja Nijkamp van Hobby Vison en Ard Wessels, voorzitter van de HABI (vlnr)
Hobby Vision heeft weer het beste team 23 uur geleden