Afbeelding

Sponsortocht voor familie Bak

Algemeen

RIJSSEN - Ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van de Fakkeldrager organiseerden een groep van de Fakkeldrager en de Try Out een sponsortocht voor de familie Bak in Thailand.

Zij begeleiden nieuwe zendingswerkers en ondersteunen het kinderwerk in Thailand. Voor dit doel, werd vorig jaar al met de bakfiets gefietst. Dit doel en het getal 40 van de jubilerende Fakkeldrager stonden deze tocht centraal.

Sponsorgroep op pad
Dinsdagochtend de 20e werd rond kwart over 9 vanaf de Fakkeldrager de tocht begonnen. Mark Bak en zijn dochter Celeste op vakantie in Nederland liepen deze dag zelf mee met de sponsorgroep. Mark wilde graag meelopen om de groep ook te leren kennen die zo veel voor hen in touw is geweest. De groep van 13 personen, met daarbij een auto met aanhanger die door de firma Hotra was gesponsord, liep via Wierden, Hoge Hexel, Vroomshoop, Mariënberg naar de Camping de Klimberg.

Bij de Klimberg
De 40 die bij deze tocht centraal staat, was als eerste te merken in de te lopen afstand. Met de nodige stops onderweg, kwam de groep uiteindelijk tegen half acht bij de Klimberg aan. De Camping de Klimberg heeft zelf dit jaar ook de familie Bak als te sponsoren doel aangewezen voor hun acties en zondagavondzang collectes. De groep moest deze zelfde avond nog aan de slag om binnen 40 minuten, evenzoveel frikadellen weg te werken. Na een uurtje zwemmen in het bad op de camping werd hieraan begonnen. Een lekkere maar wel te halen opdracht. Na nog wat napraten bij het kampvuur werden de slaapzakken bemand en kon ieder de nodige rust gaan pakken.

Estafette
De volgende dag stond in het teken van de estafette-marathon. 34 rondjes van 1,25 kilometer moesten in tweetallen worden afgelegd. Zo halverwege de middag was aan deze opdracht voldaan en mocht genoten worden van de welverdiende rust. De derde dag stond in het teken van de opdracht om in Slagharen 40 foto's in diverse attracties te maken. Tegen een uur of vier werd teruggegaan naar de Klimberg om daar de fiets te pakken en de 40 kilometer naar de Fakkeldrager te gaan fietsen. Ook deze opdracht werd voorspoedig afgerond en halverwege Wierden kwamen Mark en Celeste de groep weer tegemoet fietsen om het laatste stuk samen terug te fietsen en samen aan te komen. Het laatste gedeelte werd onder begeleiding van een auto met zwaailichten afgelegd en bij de Fakkeldrager aangekomen stonden daar jeugd, familieleden en belangstellenden voor het geven van een warm onthaal. Blij dat iedereen weer heelhuids was over gekomen en met elkaar zo rond de € 1000,- bij elkaar hadden gesport voor de Familie Bak, kon iedereen het bedje gaan opzoeken.

Dick Tukkers i.s.m. Arjan Slagman

Afbeelding
'Versiering' aan hekken bouwterrein Albert Heijn 2 uur geleden
De koeien houden de wacht bij de poasboake van Holterbroek. De komende dagen wordt daar nog hard gewerkt om er een mooie poasboake van te maken.
Speciale paasvurenroute langs Holtense poasboakes 3 uur geleden
Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 8 uur geleden
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 10 uur geleden
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 27 mrt, 20:19
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 27 mrt, 18:12
Vlnr: Dick Keizer, Henk Plas, Gerrit Koster, Herman van den Belt, Wim Janssen.
Noordermannenkoor zet jubilarissen in het zonnetje 27 mrt, 12:07
Met elkaar netwerken en genieten van een drankje, kaas en worst. Kijk voor meer foto's op hartvanrijssen.nl
Netwerken met kaas en worst 27 mrt, 12:04