Afbeelding

Aanleg rotonde Morsweg in volle gang

Algemeen

RIJSSEN - De werkzaamheden voor de aanleg van een rotonde op de kruising Morsweg - Spoelerstraat - Noordermorssingel zijn in volle gang. De werknemers van het aannemingsbedrijf TWV zijn volop bezig om fase 1 van de werkzaamheden af te ronden.

Om de verkeersafwikkeling te verbeteren en een veilige fietsoversteek in twee richtingen mogelijk te maken, wordt er een rotonde aangelegd op het genoemde kruispunt. Tevens wordt een enkelzijdig fietspad aangelegd aan de westzijde van de Morsweg tussen de Nijverheidsstraat en de Spoelerstraat. Hierdoor kan de dubbele fietsoversteek bij de rotonde Morsweg -Nijverheidsstraat worden opgeheven. Vanaf deze rotonde kunnen fietsers via het bestaande tweerichtingen fietspad langs de Morsweg en de fietstunnel naar het centrum van Rijssen of via de bestaande parallelweg naar de fietsroute via de Dannenberg. Door de verkeersmaatregel wordt de verkeersveiligheid verbeterd op de kruispunten Morsweg - Nijverheidsstraat, Morsweg - Jutestraat en Morsweg - Spoelerstraat. De aanleg en de nevenwerkzaamheden voor de aanleg van de rotonde zullen voor de aanpalende bedrijven van deze wegen enige overlast teweegbrengen. Anderzijds zijn deze bedrijven content met de aanleg van deze rotonde, want na de oplevering van de werkzaamheden zal de rotonde voor een betere doorstroming een hogere verkeersveiligheid leiden.

Dick Tukkers

Arco Hofland en Jurgen van Houdt onthulden het nieuwe beeld op plein Tusveld. Arco hoopt met het beeld mensen te raken en een signaal af te geven.
Nieuw beeld in Rijssen benadrukt: 'Het is 5 voor 12!' VIDEO 12 apr, 18:21
Mariniers met tamboers voorop lopen over het toepad de kazerne binnen.
Werkgroep Mariniers toont 'Tamboers en Pijpers' in Oudheidkamer Hoolt'n 11 apr, 14:00
Afbeelding
Kuier'n door het Hart van Holten 11 apr, 12:07
Afbeelding
Oranjezangavond in de Zuiderkerk 11 apr, 10:09
Leden van MAC de Holterberg druk met de opbouw, met zittend scheidend voorzitter Jan Kampman met links naast hem André Vincent, voorzitter van de crosscommissie (foto: Coen van Hoevelaak).
MAC de Holterberg is al bijna 80 jaar actief in Holten 10 apr, 19:44
Wilco Hoevink maakte het tweede doelpunt van de middag
Hekkensluiter SP Daarle zorgt niet voor verrassing 10 apr, 18:04
Wieteke Campschreur (35) en Henk Noordanus (62)
Het geeft voldoening om te voelen hoeveel je van betekenis kan zijn 10 apr, 14:01
Afbeelding
Holterbergtoer gaat buiten de gangbare wegen 10 apr, 11:58