Afbeelding

Samenzang in de Schildkerk

Algemeen

RIJSSEN - Met het thema 'Opgaan naar Jeruzalem' wordt er een samenzangavond gehouden op zaterdag 21 september in de Schildkerk, met als organist de heer Leonard Seeleman.

De zangavond wordt georganiseerd door de Koor- en Concertcommissie van de Hervormde Kerk in Rijssen. Dit thema is gekozen omdat het zondag 6 oktober weer Israël zondag is. De nadruk ligt op de samenzang van Psalmen en Gezangen, maar er zullen ook uitgebreidere voorspelen en bewerkingen tussen zitten van John Propitius, de oud-leraar van Leonard Seeleman, waarvan Leonard onder anderen Jerushalaim/The Holy City en Ps 87zal spelen. Daarnaast zullen er ook eigen improvisaties zijn. Liederen als 'Ik zag het nieuw Jeruzalem' en 'Lichtstad met uw paarlen poorten' en veel meer zullen die avond gespeeld en gezongen. Liederen die u in het hart raken, waar u beleving bij hebt. Een avond van God de eer geven in zang en muziek, en een orgel wat bij uitstek geschikt is voor de samenzangbegeleiding en het ten gehore brengen van de muzikale intermezzo's.

De aanvang is om 19.30 uur en zal ongeveer een uur duren. Komt u deze avond ook met hart en ziel meezingen? Iedereen is weer van harte welkom Wij hopen op een volle Schildkerk zodat we massaal de samenzang mogen aanheffen en daarnaast muzikaal kennis kunnen maken met het jonge talent Leonard Seeleman. De toegang is gratis, wel is er een collecte bij de uitgang.

DT

Elly Stegink toont trots haar medaille na volbrengen marathon Rotterdam (eigen foto).
Elly Stegink loopt de marathon van Rotterdam 4 uur geleden
Foto: Ontwerp: N+L Landschapsontwerpers | Palazzo Oost bv
Unaniem positief over plan Prins van Holten 6 uur geleden
Afbeelding
Lenteweer cadeau tijdens koopzaterdag 9 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving Triathlon Holten voor de jeugd heropent 12 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 13 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 16 uur geleden
Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 18 apr, 19:49
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 18 apr, 17:43