Afbeelding

Keurmerk Veilig Ondernemen voor bedrijventerreinen

Algemeen

RIJSSEN-HOLTEN - De bedrijventerreinen in de gemeente Rijssen-Holten hebben voor de komende drie jaar het Keurmerk Veilig Ondernemen gehaald, zodat de gemeente voor de toekomst weer gecertificeerde bedrijventerreinen heeft.

Een werkgroep bestaande uit Martijn Beltman (Businssclub Bij de Tijd), Vera Hakkenberg (gemeente Rijssen-Holten), wethouder Bert Tijhof, Jan Sander (Brandweer Twente), Maarten Vollebroek (Operationeel Expertwijkagent namens de politie), Ineke Rozenmulder (Kring Werkgevers Rijssen) en Wim Jansen (Holtense Industriegroep) coördineerden de afgelopen twee jaar maatregelen op het gebied van schoon, heel en veilig industrieterrein. De ondernemersverenigingen KWR, HIG en Bij de tijd weten wat er speelt op de industrieterreinen en waar rekening mee moet worden gehouden in de praktijk. Er was aandacht voor bepaalde verkeerssituaties waar maatregelen voor werden ingezet en onder andere voor brandveilige opslag op private terreinen. Er is een veiligheidsenquête uitgezet onder alle ondernemers om een duidelijk beeld te krijgen van wat er leeft op de bedrijventerreinen. Ook zijn er gegevens verzameld van de gemeente, politie en brandweer en is een schouw over de bedrijfsterreinen uitgevoerd. Op basis van alle verzamelde informatie is er een nieuw actieplan opgesteld met hierin maatregelen voor de komende drie jaren. Dit plan wordt door de certificerende instantie KIWA getoetst en goed bevonden. Door het continueren van het Keurmerk Veilig Ondernemen is het mogelijk voor ondernemers korting te krijgen op een aantal bedrijfsverzekeringen.

Wethouder Tijhof
"Wij willen continue aandacht voor de kwaliteit van onze bedrijfsterreinen. Dit is essentieel voor ons als ondernemende gemeente. Niet alleen voor de nieuw bedrijventerreinen, maar ook voor het wat oudere deel is dit erg belangrijk. Deze terreinen zijn nu eenmaal erg vol, het is belangrijk om gezamenlijk aan een aantrekkelijk industrieterrein te blijven werken. Het Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen, levert hier een belangrijke bijdrage aan."

-Dick Tukkers

Elly Stegink toont trots haar medaille na volbrengen marathon Rotterdam (eigen foto).
Elly Stegink loopt de marathon van Rotterdam 6 uur geleden
Foto: Ontwerp: N+L Landschapsontwerpers | Palazzo Oost bv
Unaniem positief over plan Prins van Holten 8 uur geleden
Afbeelding
Lenteweer cadeau tijdens koopzaterdag 12 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving Triathlon Holten voor de jeugd heropent 14 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 15 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 18 uur geleden
Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 18 apr, 19:49
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 18 apr, 17:43