Afbeelding

Stichting Jeruël Rijssen: oude boodschap, nieuw jasje

Algemeen

RIJSSEN - Het gebouw van de interkerkelijke stichting Jeruël is grondig gerenoveerd. Zij stellen zich graag aan u voor.

Wilfred Last, buurman en allround ZZP'er, was uitvoerder van de renovatie en het schilderwerk; Stefan Roenhorst, jarenlange bewoner van deze locatie, zorgde voor de herbestrating en riolering. Van Dam plaatste een goede installatie voor luchtkwaliteit i.c.m. koeling. De bezoekers blijven zo op de juiste temperatuur! De muren en de nieuwe vloerbedekking (geschonken door Solitas Stoffering) zijn rustgevend van kleur; des te meer vallen de Bijbelse taferelen op aan de wand.

Open Huis
Op zaterdag 28 september houdt de stichting 'Open Huis'. Jeruël sluit met de feestelijke opening aan bij de burendag van 'Beleef Braakmanslanden'. De boekenuitruilbibliotheek wordt dan ook opgestart. Kom langs voor een kop koffie met wat lekkers en/of een gesprek tussen 10.00 en 14.00 uur.

Missie
De stichting Jeruël wil een plaats zijn waar christenen elkaar rondom het Woord en over kerkmuren heen ontmoeten. Jezus bad voor éénheid van zijn volgelingen (Joh. 17:21). We brengen dat graag in praktijk. Verder houden we ons bezig met vragen die het leven richting geven zoals 'Is er meer dan wat wij zien?', 'Wat is mijn passie en wat is een zinvol leven?'. De Bijbel is het fundament van ons geloof en geeft ons leven richting en antwoorden. Jeruël heeft ook speciale aandacht voor Israël. We beschouwen het wereldgebeuren en Israël in het licht van de eindtijd. Diverse sprekers en activiteiten dragen de essentie uit dat de Bijbelse boodschap geschreven is met inkt van Joodse pennen. De belangrijkste Persoon die Israel heeft voortgebracht is onze Heere Jezus Christus. In Jeruël bevragen we ook de christelijke traditie: spoort deze nog wel met de Bijbelse boodschap? Hebben we voldoende oog voor het onderhouden en bewaren van Gods schepping?

Activiteiten
Al meer dan 35 jaar is er op vrijdag om de week een bijbelkringavond. Wekelijks is er de gebedskring op maandagavond. De fundamentencursus (Eddie Bakker) wordt de komende maanden afgerond, een Kesjer-cursus wordt opgestart. Gieneke Sneller (kenner oude talen) zal dit najaar met ons de Bijbelboeken Maleachi en Nahum behandelen. Elke eerste zondagmiddag van de maand is er een ontmoetingsmiddag rond een maaltijd (13.30 uur). Op 17 oktober staat een Israëlavond met Oscar Lohuis gepland. En natuurlijk is er de verkoop van Israëlproducten op de laatste donderdag van de maand (14.00 – 15.00 uur). De zaal is ook te huur voor activiteiten die op de één of andere wijze een maatschappelijk en/of christelijk doel willen dienen. Voor een compleet overzicht van onze missie en activiteiten, zie onze website www.Jeruëlrijssen.nl

Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 1 uur geleden
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 16 uur geleden
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 19 uur geleden
Vlnr: Dick Keizer, Henk Plas, Gerrit Koster, Herman van den Belt, Wim Janssen.
Noordermannenkoor zet jubilarissen in het zonnetje 27 mrt, 12:07
Met elkaar netwerken en genieten van een drankje, kaas en worst. Kijk voor meer foto's op hartvanrijssen.nl
Netwerken met kaas en worst 27 mrt, 12:04
Philip Dröge is historicus, columnist en journalist.
Philip Dröge over een vergeten stukje van de Nederlandse taal 27 mrt, 10:00
Afbeelding
Koffie en Klets in De Bron in Enter 27 mrt, 08:06
Afbeelding
De Welle sluit sportinstuif-seizoen af met springfestijn 26 mrt, 17:58