Afbeelding

Spektakel tijdens de Eurol Hellendoorn Rally

Algemeen

HELLENDOORN - Zo'n 75.000 toeschouwers verwacht de organisatie bij alweer de 38e editie van de Eurol Hellendoorn Rally. Met wat erop het programma staat, gevarieerde klassementsproeven en dikke R5's aan de start, kan dat ook niet anders.

Start en finish zijn in Manege 't Oale Spoor in Hellendoorn. Daar is na afloop van de rally een afterparty georganiseerd met de band Kneiters, die stevige boerenrock ten gehore brengt! Toegang is voor iedereen gratis! Het service park is verbeterd en wederom gesitueerd op industrieterrein 't Lochter in Nijverdal.

Proeven
In totaal staan er 14 klassementsproeven op het programma met een totale lengte van 170 kilometer, waarvan ruim 16 kilometer onverhard. Om de rally spannend te houden en ervoor te zorgen dat er niet op de automatische piloot gereden kan worden, zijn de proeven dit jaar weer anders dan bij de vorige editie. Zo is Luttenberg terug, evenals een hele oude proef rond de Piksen bij Hoge Hexel. Rond de Borkeld in Rijssen wordt zelfs een geheel nieuwe proef verreden. Op vrijdagavond 20 september staat de eerste vier proeven op het programma. Deze vinden plaats rond Rijssen en Markelo. Zaterdag 21 september starten de deelnemers 's ochtends om 9.30 uur met de proef Hoge Hexel gevolgd door Mageler Es bij Den Ham en proef Hallerhoek. In de middag worden de twee rondes Hellendoorn en Luttenberg verreden. Tegen 18.00uur rijden de eerste deelnemers over het finishpodium in de Manege.

Shortrally en Historics
Niet alleen wordt de Eurol Hellendoorn Rally verreden dit weekend. Ook de shortrally en de Historics met gezamenlijk zo'n 50 deelnemers staan op het programma en zijn zéker de moeite waard. De historics starten aansluitend op de laatste rallydeelnemer en rijden de hele rally. De deelnemers aan de shortrally rijden vijf proeven verdeeld over Luttenberg en Hellendoorn. Zij starten zaterdagmiddag om 13.30 uur in de manege.

Betaalde toegang
Koop je het rallypakket voor € 12,50 dan zit daar een passe-partout in voor het servicepark en alle proeven behalve de Luttenberg-proef. Voor Luttenberg moet apart 5 euro betaald worden. Kinderen tot 12 jaar hebben, onder begeleiding van een volwassene, gratis toegang. Zonder passe-partout moet ook voor het servicepark 5 euro toegang betaald worden. De toegang tot het start- en finishpodium in de manege is voor iedereen gratis.

Praktische informatie
De proevenkaarten, tijdschema's, publiekspunten en informatie over de verkooppunten van de rally-pakketten en passe-partouts zijn te vinden op www.eurolhellendoornrally.com. De rally is te volgen op HOi Rallyradio 106.6 FM, Delta FM Rallyradio via 105.3 FM en middels live verslagen en updates op de Eurol Hellendoorn Rally Facebook, Instagram en Twitter.

Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 2 uur geleden
Afbeelding
Principeverzoek windturbines 4 uur geleden
Afbeelding
Super die Super Super 5 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 22 uur geleden
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 24 apr, 12:00
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 23 apr, 19:54
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 23 apr, 17:41
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 23 apr, 13:57