Afbeelding

Twente sterk in zorginnovaties

Algemeen

TWENTE - Deze week was de regio Twente voor het eerst gastheer voor de internationale Medical Devices Meetings. Twente is een groeiende high-tech regio met veel innovatieve bedrijven. Ook op medisch vlak is veel innovatie mogelijk. Deze woensdag en donderdag kwamen veel internationale bedrijven bijeen voor een bijzondere uitwisseling.

De eerdere drie edities van de Medical Devices Meetings werden in Stuttgart gehouden. Nu koos de beursorganisatie ABE er voor om het matchmakingevent voor de medisch technologische sector te laten plaatsvinden in Enschede en Hengelo.

Wat is het?
De Medical Devices Meetings Twente is een speciaal forum met een exclusieve focus op de toeleveringsketen voor medische hulpmiddelen. MDM Twente brengt engineering, fabricage, supply chain teams, contract fabrikanten en dienstverleners samen via vooraf afgesproken bijeenkomsten. Er zijn deelnemers uit meer dan 10 landen.

Veel kennis
In Twente worden medische kennis, technologische ontwikkeling en innovatieve bedrijvigheid samengebracht om de klinische en commerciële realisatie te versnellen en te verbeteren. De Medical Devices Meetings is een mooie manier om buitenlandse bedrijven te laten zien wat er in Twente op dit gebied plaatsvindt. Er is ook een speciale Engelstalige Medical Technology Guide Twente samengesteld die op de MDM Twente werd gepresenteerd. In samenwerking met het TechMed Centre van de Universiteit Twente werd een mooi conferentieprogramma opgezet met internationale topsprekers vanuit Medtronic, Deloitte en Siemens Healthineers. Daarnaast vonden er interactieve sessies plaats over onder andere innovaties op medisch technologisch gebied, regulering en samenwerking in projecten.

Ontmoetingen
Donderdag stond volledig in het teken van B2B gesprekken tussen de deelnemende bedrijven. In totaal vonden er naar schatting 2.500 gesprekken plaats in het World Trade Center Twente in Hengelo. Normaal gesproken gaan Nederlandse bedrijven naar buitenlandse beurzen. Dit keer konden ze dicht bij huis in contact komen met potentiële klanten, toeleveranciers en samenwerkingspartners uit 10 verschillende landen, waaronder Duitsland, Spanje en Zwitserland. De MDM Twente werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Provincie Overijssel via het GO4Export programma. Een zeer geslaagde insteek.

Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 13 uur geleden
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 19 uur geleden
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 23 apr, 19:54
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 23 apr, 17:41
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 23 apr, 13:57
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 23 apr, 11:50
De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55