Afbeelding

Ineke Bosch opent quiltexpo Mooi Lapwerk in de Oosterhof

Algemeen

RIJSSEN - Onder grote belangstelling opende Ineke Bosch (rechts op de foto) zaterdagmiddag de nieuwe wisselexpositie in het Rijssens Museum.

Exposanten zijn The Lady's of Quilts uit Rijssen. Een groot aantal van hen woonde zaterdagmiddag de opening bij. Zij werden in 'n Koffiehook van het brandweermuseum welkom geheten door Gerrit Dannenberg van het Rijssens Museum.

Subtiel
Dannenberg toonde zich zeer ingenomen met het grote aantal quilts dat er te zien is. "De kunstwerken zijn niet alleen in de wisselzaal op de eerste verdieping te zien, maar ook in alle ruimtes van het kasteel zijn de quilts op vaak subtiele wijze tentoongesteld." Dannenberg dankte de leden van de werkgroep wisselexposities die onder leiding van voorzitter Sylvia Rietberg (links op de foto) de afgelopen tijd uitzonderlijk druk zijn geweest met het inrichten van de expositie. Zaterdagmiddag nog werd de laatste hand gelegd aan de expositie.

Ineke Bosch
De openingshandeling werd verricht door Ineke Bosch van de The Lady's of Quilts. Voorafgaand aan de openingshandeling sprak zij haar waardering uit aan het adres van het museumbestuur voor de gelegenheid om "op deze prachtige locatie te mogen exposeren."

Sleutel
Bosch zei heel blij te zijn met de aanwezigheid van Dien Harbers. "Zij was degene die de meesten van ons de eerste beginselen van het quilten heeft bijgebracht." Daarna begaf het grote gezelschap zich naar het kasteel, waar Ineke Bosch met de sleutel, die speciaal voor de gelegenheid was verpakt in een handzame quilt, de deur naar de wisselzaal opende.

Route
De route langs de verschillende quilts voert vanuit de wisselzaal naar de Trappenkamer over de zolder waar de meest uiteenlopende werkstukken zijn geëxposeerd. Ook in de Grote Vergaderzaal, de Achterkamer en de Pauwenkamer zijn quilts opgehangen. In het brandweermuseum hangt een grote quilt die doet denken aan brandweerslangen en in het grote trappenhuis van het kasteel is een enorme quilt te zien. De expositie loopt tot en met 1 februari 2020.

De Dorpsstraat en de Kerkstraat worden vanaf deze zomer eenrichtingsverkeer.
Doel blijft staan: afsluiting Dorpsstraat 1 uur geleden
Elly Stegink toont trots haar medaille na volbrengen marathon Rotterdam (eigen foto).
Elly Stegink loopt de marathon van Rotterdam 13 uur geleden
Foto: Ontwerp: N+L Landschapsontwerpers | Palazzo Oost bv
Unaniem positief over plan Prins van Holten 15 uur geleden
Afbeelding
Lenteweer cadeau tijdens koopzaterdag 19 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving Triathlon Holten voor de jeugd heropent 21 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 23 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival gisteren
Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 18 apr, 19:49