Afbeelding
Foto: Wim Vos

Rolstoelbus Rijssen zoekt dringend vrijwilligers

Algemeen

RIJSSEN - De Rijssense Rolstoelbus is dringend verlegen om vrijwilligers.

Dat zeggen Dieks ter Harmsel en Jolanda Bakker. De Stichting Rolstoelbus Rijssen vervoert al 25 jaar mensen die vanwege een beperking of een andere oorzaak moeilijk van A naar B kunnen komen.

Moeilijk
"Wij zijn er voor de mensen die moeilijk of geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer," zeggen Ter Harmsel en Bakker. "Een rolstoel is vaak een probleem voor het openbaar vervoer. Vandaar dat voor deze mensen de Stichting Rolstoelbus in het leven is geroepen. We zijn niet concurrerend met andere vervoersbedrijven, maar we zijn er juist voor de mensen die voor die andere vervoersbedrijven moeilijk te vervoeren zijn."

Vrijwilligers
Het Rijssense rolstoelbusproject wordt geheel door vrijwilligers gerund. "We zijn met ongeveer 60 vrijwillige chauffeurs en begeleiders. We kunnen dan ook nét dat beetje extra service geven waar mensen zo veel gemak van kunnen hebben. We vervoeren de mensen als het ware vanuit hun eigen kamer tot in de kamer van de kennis of de familie waar ze naartoe willen."

Afwisselend
Volgens Ter Harmsel en Bakker zijn de ritten bijzonder afwisselend. "We brengen mensen naar Schiphol, naar de Rode Kruisboot of naar een Rode Kruishotel. We maken maandelijks een rondrit met de bewoners van Eltheto. We gaan met onze passagiers naar de dokter. Ook als mensen in een grote rolstoel zitten, kunnen wij ze vervoeren. Wat dat betreft zijn we enorm flexibel."

Aanmelden
De Rolstoelbus zit op dit moment best verlegen om chauffeurs. "Daarom doen we ook de oproep: kom ons team versterken voor twee dagdelen. Juist omdat we zo flexibel zijn, hebben onze zes coördinatoren veel mensen nodig om ook de pieken in aanvragen op te kunnen vangen. Wie zich aanmeldt krijgt een vrijwilligersbaan die veel voldoening geeft. "Je merkt echt dat ze het waarderen, want jij lost immers hun vervoersprobleem op." Aanmelden kan rechtstreeks bij Dieks ter Harmsel per e-mail hterharmsel@concepts.nl of telefonisch 06 22 94 17 01
.

Elly Stegink toont trots haar medaille na volbrengen marathon Rotterdam (eigen foto).
Elly Stegink loopt de marathon van Rotterdam 2 uur geleden
Foto: Ontwerp: N+L Landschapsontwerpers | Palazzo Oost bv
Unaniem positief over plan Prins van Holten 4 uur geleden
Afbeelding
Lenteweer cadeau tijdens koopzaterdag 8 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving Triathlon Holten voor de jeugd heropent 10 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 12 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 14 uur geleden
Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 18 apr, 19:49
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 18 apr, 17:43