Afbeelding

Interkerkelijke jongeren uit Rijssen op weg naar Ghana

Algemeen

RIJSSEN - Drie jaar geleden werd de eerste Rally Kinderhulp Ghana gereden in en rond Rijssen. Deze rally was destijds direct een verrassend succes. Het was daar dat Leo Nieuwenhuis werd aangesproken door Ellen Pouw om met jongeren naar Ghana te gaan.

Leo: 'We waren direct erg enthousiast en er was een zaadje geplant. Vooral toen ik vorig jaar zag hoe grote groepen jongeren vanuit Den Ham naar Ghana afreisden en ik mocht ervaren welke uitwerking dit soort jongerenwerk op de jongeren zelf had. Maar ook andersom: op de omgeving waar de jongeren werkzaam waren.'

Energie
Tijdens deze jongerenreizen wordt natuurlijk de hoognodige hulp geschonken door middel van hand-en-spandiensten, maar ook de energie die er over en weer vrijkomt is heel waardevol voor beide partijen. Vervolgens motiveerde dat om het afgelopen jaar met een groep jongeren op de fiets te stappen om 300 kilometer door Nederland te fietsen voor evangelisten in Oeganda (Living Hope Africa). Tijdens de evaluatie van deze fietstocht werd de jongeren gevraagd welke opvolging ze wilden geven aan de fietstocht. Waarop de jongeren duidelijk aangaven zelf naar Afrika te willen om daar mee te bouwen aan een toekomst voor hun medemensen.
Leo: 'Wij zijn als volwassenen makkelijk verrast wanneer er zoveel enthousiasme vanuit de jeugd komt. Het is een leuke groep jongeren en het mooie is dat ze vanuit bijna alle gelederen van de christelijke Rijssense samenleving komen. Het is een groot verlangen van ons, om over kerkmuren heen samen te komen en bij te dragen aan God's koninkrijk. Om en door onze naaste te helpen die het hard nodig heeft. We zien dat jongeren ons nodig hebben om in dat bewustzijn te groeien. Er wordt van alle kanten aan hen getrokken." Dat beseffen zij zelf ook.

Nieuwe stichting
Youth for Africa, is de naam van de nieuw op te richten stichting. Jongeren hebben zelf deze naam gekozen en zien er naar uit om volgend jaar te bouwen en te schilderen in het Afrikaanse land. Ook worden er historische en culturele plaatsen bezocht. Kortom een avontuur met het hart open! Wij hopen dat dit initiatief een positieve uitwerking gaat geven op de christelijke Rijssense gemeenschap. Op 19 september jongstleden hebben de jongeren hun intakeformulier ingevuld. Het was bijzonder hun motivaties te lezen. Er is een groot verlangen om van dienst te mogen zijn en God te leren kennen. Wij hebben allemaal een druk bestaan en kunnen daar niet doorheen zien om zelf actief bij te dragen. Maar wanneer we samen met de jongeren zijn, krijgen we zelf ook weer energie en verliezen we ons eigen beperkende overtuigingen. En leren dan om Hem te volgen met de jongeren op ons hart.

Dick Tukkers / Leo Nieuwenhuis

De koeien houden de wacht bij de poasboake van Holterbroek. De komende dagen wordt daar nog hard gewerkt om er een mooie poasboake van te maken.
Speciale paasvurenroute langs Holtense poasboakes 5 minuten geleden
Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 4 uur geleden
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 6 uur geleden
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 22 uur geleden
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland gisteren
Vlnr: Dick Keizer, Henk Plas, Gerrit Koster, Herman van den Belt, Wim Janssen.
Noordermannenkoor zet jubilarissen in het zonnetje 27 mrt, 12:07
Met elkaar netwerken en genieten van een drankje, kaas en worst. Kijk voor meer foto's op hartvanrijssen.nl
Netwerken met kaas en worst 27 mrt, 12:04
Philip Dröge is historicus, columnist en journalist.
Philip Dröge over een vergeten stukje van de Nederlandse taal 27 mrt, 10:00