Afbeelding

Zeer Hanzestad-waardig jubileumconcert van VER

Algemeen

RIJSSEN – In een volle Dionysiuskerk verzorgde het 20-jarige Vocaal Ensemble Rijssen (VER) zaterdagavond een wondermooi jubileumconcert met de veelzeggende titel Nun Danket alle Gott.

Een hoogwaardig concert door een gezelschap waarop menige Hanzestad jaloers zal zijn. Kan niet anders. Het Vocaal Ensemble Rijssen viert een kroonjaar en gaf een concert dat een forse kroon verdient. De musici van The Utrecht Company of Music begeleidden met vaardige hand. En de toelichting van musicoloog dr. Marcel Zwitser wierp, als vanouds, weer een bijzonder licht op de intrigerende achtergronden van de uitgevoerde stukken. Dirigent Jan-Geert Heuvelman leidde koor en orkest soepelhandig door het dankconcert voor 20 jaar VER.

Doordacht
Het programma was doordacht samengesteld. Alle muziekstukken droegen de titel Nun danket alle Gott, maar waren van de hand van verschillende componisten met allen hun eigen muzikale accenten en interpretaties. Het mooie daarvan was dat het herkenbare van de aloude melodie bij de luisteraar extra attentie veroorzaakte om alle varianten te volgen en te waarderen. Het concert opende met de compositie van Schein, waarna het - al reizend door de tijd - via Buxtehude, Pachelbel, J. S. Bach en Altnickol eindigde bij Telemann.

Verrassend
Het VER als koor staat als een huis, maar de afzonderlijke koorleden lieten horen dat ze ook voor solopartijen en duetten heel wat kunnen neerzetten. De lenige stem van tenor Jan van den Dijk kenden we al langer, maar de bas Harry Voortman en sopraan Ellen de Groot leverden een geweldig duet in Nun danket alle Gott van J.S. Bach. Ronduit verrassend was de aria die vertolkt werd door de alt Marrit Slooijer. Met veel gevoel liet zij "Er gebe uns ein fröhliches Herz" op het publiek neerdalen. Dat belooft heel wat voor de toekomst.

Majestueus
Het publiek liet zich niet onbetuigd met een warm en lang applaus, wat Jan-Geert Heuvelman naadloos omzette in een majestueuze toegift waarin koor en orkest overtuigend lieten horen waartoe ze in staat zijn. (lees verder op pagina 3)

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 51 minuten geleden
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 5 uur geleden
Afbeelding
Principeverzoek windturbines 6 uur geleden
Afbeelding
Super die Super Super 7 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode gisteren
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 24 apr, 12:00
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 23 apr, 19:54
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 23 apr, 17:41