Afbeelding

100 jaar reformatorisch basisonderwijs in Rijssen

Algemeen

RIJSSEN - Volgend jaar bestaat de reformatorische schoolvereniging in Rijssen 100 jaar.

Een commissie is bezig de geschiedenis van de Reformatorische schoolvereniging in Rijssen in kaart te brengen met als doel een jubileumboek.

Anekdotes
Volgens commissielid Herman Haase bieden de notulen een schat aan informatie die een mooie inkijk geeft in het reilen en zeilen van de schoolvereniging. Van nieuwbouw van de scholen tot de aanstelling van een nieuw schoolhoofd, alles werd beschreven. "Ook het schoolarchief is zorgvuldig bewaard gebleven," geeft medecommissielid Wim van Dijk aan. Interviews met markante Rijssenaren, die op een van de reformatorische scholen hebben gezeten of les hebben gegeven brengen de geschiedenis weer tot leven. Alle informatie wordt gebundeld. Volgens commissievoorzitter Jan Boertje "een hele klus." Om levendig boek van te maken zijn anekdotes over voorvallen op de scholen nog van harte welkom.

Foto's
Ondertussen wordt druk gezocht naar foto's. De nodige klassenfoto's zijn al verzameld, foto's van oud-leerkrachten en foto's van de zes scholen: de (oude) Haarschool, (oude) Banisschool, Delleschool, In de Climtuin, de (oude) Brekeldschool en De Ronde Maat. "Naast de geschiedenis van de scholen, bevat het boek vooral ook veel foto's," aldus commissielid Albert Jansen.

Oproep
Om het jubileumboek compleet te maken zoekt de commissie nog oude klassenfoto's van een van de scholen. Wie een klassenfoto of andere oude foto's in bezit heeft, dan zijn ze van harte welkom bij de commissie. Specifiek wordt gezocht naar klassenfoto's uit de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw. Weet u nog een anekdote van een voorval op school? Heel graag op papier zetten en opsturen. Wie weet komt uw anekdote in het jubileumboek. Foto's en anekdotes kunnen ingeleverd worden op een van de reformatorische basisscholen of sturen per mail naar jubileum@rsvr.nl. Bij inlevering van foto's graag naam, adres, telefoonnummer en e-mail vermelden op de envelop of op de achterkant van de foto. Na inscannen krijgt u uw foto weer terug.

 

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 25 minuten geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 1 uur geleden
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 6 uur geleden
Afbeelding
Principeverzoek windturbines 7 uur geleden
Afbeelding
Super die Super Super 8 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 24 apr, 17:39
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 24 apr, 12:00
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 23 apr, 19:54