Afbeelding

Milieulezing 'Doe Mee, Verlos de Zee'

Algemeen

RIJSSEN - Op zondag 20 oktober verzorgt Matthijs Lievaart in Rijssen een lezing over het thema: 'Doe Mee, Verlos de Zee'. Hierin staat de problematiek van de 'plastic soep' in de oceanen centraal. Een gevaar voor mens, dier en natuur waar we nu al meer problemen mee zien.

Negen jaar geleden startte muzikant en kunstenaar Matthijs Lievaart (33) het burgerinitiatief door aangespoeld plastic op het strand van Goeree op te tassen en er het bordje "Doe mee, verlos de zee!" op te plaatsen. Een uitnodiging aan strandbezoekers, die spontaan het strand begonnen schoon te maken. Een aangespoelde houten bak werd de allereerste jutbak. Het idee verspreidde zich snel en inmiddels staan er permanent meer dan 160 jutbakken langs de Nederlandse stranden. De plastic soep krijgt inmiddels wereldwijd aandacht. Haar omvang geeft een gevoel van machteloosheid. Door het probleem van onderaf, zichtbaar en voelbaar te maken, laat Matthijs zien dat juist jouw kleine bijdrage ertoe doet! Als je mentaliteitsverandering teweeg wilt brengen, gewoon zelf beginnen, dat tonen en aanstekelijk maken. Maar pas op! Zijn lezing – opgeluisterd met eigen muziek – zou u zomaar kunnen verleiden zelf aan de slag te gaan!

Kom ook
De organisator van deze boeiende lezing zijn de Vrijzinnigen aan de Regge. De lezing zal gehouden worden in gebouw Parkstede aan de Oosterhofweg 48, Rijssen. Aanvang is om 11.00 uur. Entree kost 7,50 euro, inclusief koffie/thee.

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 1 uur geleden
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 5 uur geleden
Afbeelding
Principeverzoek windturbines 7 uur geleden
Afbeelding
Super die Super Super 8 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode gisteren
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 24 apr, 12:00
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 23 apr, 19:54
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 23 apr, 17:41