Afbeelding

Vrijwilligers gezocht

Algemeen

TWENTE - Door een tekort aan vrijwilligers bij de dierenambulance is Dierenambulance Twente op zoek naar vrijwilligers voor de regio's Rijssen, Holten, Hellendoorn en Nijverdal.

Als vrijwilliger 'chauffeur dierenambulance' verleen je eerste hulp aan dieren in nood. De werkzaamheden zijn heel divers; je bevrijdt dieren uit benarde situaties, brengt hen zo veilig mogelijk naar een opvanglocatie, controleert zwerfdieren op de aanwezigheid van een chip en brengt gevonden dieren terug naar huis. Ook kun je ingeschakeld worden om de brandweer, politie en andere gemeentelijke diensten te assisteren. Dit doe je niet alleen maar samen met collega's met een groot hart voor dieren.

Geen enkele melding of dienst is hetzelfde. Voor dit werk moet je dus flexibel zijn. Verder is het nodig dat je rustig en doortastend kunt handelen en mens en dier gerust kunt stellen. Het werk op de dierenambulance is dankbaar, maar een avontuur kan ook emotioneel zwaar vallen. We zoeken daarom mensen die mentaal sterk in hun schoenen staan.

Kom je uit Rijssen, Holten, Hellendoorn of Nijverdal, ben je 21 jaar of ouder, heb je een rijbewijs (bijrijder kan ook) en tijd? Dan nodigen we je uit om ons een mailtje te sturen: dierenambulancetwente@ziggo.nl. Zet hierin je naam, adres, woonplaats, leeftijd en het telefoonnummer waarop we je kunnen bereiken. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op en zullen we zo nodig al je overige vragen ook beantwoorden.

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 2 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 4 uur geleden
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 8 uur geleden
Afbeelding
Principeverzoek windturbines 9 uur geleden
Afbeelding
Super die Super Super 10 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 24 apr, 17:39
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 24 apr, 12:00
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 23 apr, 19:54