Afbeelding

Arjan van Brussel koninklijk onderscheiden bij afscheid

Algemeen

RIJSSEN - Vrijdagavond is Arjan van Brussel (53) koninklijk onderscheiden in de brandweerkazerne aan de Molenstalweg.

Burgemeester Arco Hofland speldde hem de versierselen op die horen bij het lidmaatschap in de Orde van Oranje-Nassau. Dat gebeurde in feestelijke korpsavond waarin nog meer jubilarissen werden gehuldigd.

Officier
Arjan van Brussel nam na 27 jaar afscheid als vrijwilliger van de Brandweer Twente post Rijssen. Hij blijft wel werkzaam als Officier van Dienst bij de Brandweer Twente waar hij verantwoordelijk is voor de gebouwen.

Zoon
Van Brussel werkte sinds 1991 als vrijwilliger voor de brandweerpost Rijssen. De interesse voor het vak kreeg hij met de paplepel ingegeven door zijn vader, die ook bij de vrijwillige brandweer was. Ook Van Brussels zoon Erik treedt in de voetsporen van zijn vader en is als vrijwillige brandweerman aan de post Rijssen verbonden. Kazernecoördinator Henk Manenschijn liet uitkomen dat de Rijssense brandweermensen hun motivatie blijkbaar goed kunnen overbrengen op hun nazaten. "Ik kan een hele rij namen noemen van vaders en zonen die brandweerman waren of nog altijd zijn: Baan, Bakker, Koedijk, Ligtenberg, Voortman, Smit, Van den Noord, Van Putten en Wolterink."

Vuurwerkramp
Van Brussel volgde de nodige opleidingen en trainingen waarmee hij een waardevolle toevoeging was voor het korps in de brand- en rampenbestrijding. Als brandweerman heeft hij vaak opgetreden in moeilijke situaties, soms ook met gevaar voor eigen leven. Onder andere werd hij ingezet bij de vuurwerkramp in Enschede, iets wat grote indruk op hem heeft gemaakt. De Twentse brandweercommandant Stefan Wevers roemde Van Brussels karaktereigenschappen die hem zo geschikt maakten voor het brandweervak: "Je was gedreven, vakkundig, leergierig en hebt veel gevoel voor mensen."

In zijn dankwoord zei van Brussel "een mooie tijd te hebben gehad bij het korps Rijssen. Fijne en betrokken collega's waar je letterlijk en figuurlijk mee door het vuur kunt gaan."

Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 10 uur geleden
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 12 uur geleden
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 16 uur geleden
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 18 uur geleden
De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55
Rijsserbergloop finish 5 km 2022
Inschrijven Rijsserbergloop: limiet is bijna bereikt 20 apr, 12:43
Afbeelding
Mark verzamelt alles van de Canadese bevrijders 20 apr, 10:20