Afbeelding

Laatste expositie bij Tolg'Art en afsluitende kunstveiling

Algemeen

WIERDEN – De allerlaatste expositie bij Galerie Tolg'Art is zaterdag geopend.

Aan het eind van deze herfstexpositie sluit Tolg'Art de deuren op zaterdag 23 november met een speciale kunstveiling voor het goede doel. Het werk van Jacob C. Taekema, Rob Koedijk en Wilma Wassing is nog te zien tot 23 november.

Organisch
Taekema (Molenend 1954) volgde de Academie voor Beeldende Kunst in Leeuwarden. De beeldtraditie van het landschap is zijn inspiratiebron van romantiek naar organisch abstract. Taekema maakt landschappen (foto) in de ruimste zin van het woord. Wat hij ziet in de natuur kan terugkeren op het doek als de geest van het coulisselandschap rond de Sallandse Heuvelrug, het Zwitserse hooggebergte of het vlakke Friese land.

Triest
Rob Koedijk (Raalte 1946) doorliep de Academie voor Kunst en Industrie (A.K.I.) in Enschede. Hij was vormgever van interieurs voor ondernemers en particulieren. Zijn inspiratiebron is de architectuur van Mies van der Rohe en Corbusier. Koedijk schildert met forse penselen en kwasten. Zijn kleuren weerspiegelen zijn vrolijke en trieste momenten.

Flarden
Wilma Wassing (Deventer 1962) startte in 1994 met boetseren. Bij diverse docenten volgde ze cursussen en werd van autodidact beroepsmatig beeldend kunstenaar in 2011. Ze maakt figuratieve en abstracte beelden. Ze hakt, boetseert en combineert bijzondere materialen. Haar beelden zijn aards, krachtig en mystiek. Wassing geeft hout met opvallende vergroeiingen een tweede leven. Haar bronzen dieren missen vaak lichaamsdelen en zijn eigenlijk flarden van paard of stier. Ze laat zien wat zij belangrijk vindt. Moed, kracht, trouw en intelligentie versterkt ze. Het thema vrijheid is een essentieel in haar werk.

Openingstijden donderdag 13.00 – 17.30 uur; vrijdag 13.00 – 17.30 uur; zaterdag 10.00 – 16.00 uur; laatste zondag van de maand 13.00 - 17.00 uur en op afspraak.

Foto: Ontwerp: N+L Landschapsontwerpers | Palazzo Oost bv
Unaniem positief over plan Prins van Holten 55 minuten geleden
Afbeelding
Lenteweer cadeau tijdens koopzaterdag 4 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving Triathlon Holten voor de jeugd heropent 7 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 8 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 10 uur geleden
Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 22 uur geleden
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden gisteren
Afbeelding
Politie zoekt in Holten man met bivakmuts 18 apr, 15:42