Foto: Aline Roosink

Opening van De Delle was een feest

RIJSSEN - Op zaterdag 12 oktober vond de officiële opening plaats van voormalige Delleschool "De Delle" door ds. S.W. Janse predikant van de Gereformeerde Gemeente Zuid. "De Delle" aan de Van Opstallstraat is ruim een jaar geleden aangekocht door de Zuiderkerk om vooral de jeugd een nuttige besteding te geven. In zijn openingswoord vergeleek dominee Janse wat er op de Delle gebeurt met wat er op boerderij gebeurt zoals dorsen nadat het graan geoogst is.

Jeugdverenigingen
De avonden zijn bedoeld voor de jeugdvereniging en de zaterdagavondbesteding voor de +14 en +18 (inmiddels reeds in gebruik genomen). Opvallend is dat er geen alcohol wordt geschonken, maar er wel een professionele keuken aanwezig is. Overdag zijn enkele lokalen verhuurd aan Zorgaccent, RST en Siloah om de kosten te drukken. De school is terug gebracht in de oorspronkelijke staat, behalve de keuken en de nieuwe toiletten. Ook zijn er twee lokalen samengevoegd die gescheiden kunnen worden met een vouwwand. Dit lokaal is nu 16 meter lang en voorzien van speeltoestellen zoals tafeltennistafels en dart. In het lage lokaal staat een pooltafel met bankstellen. De kelder mag door de jonge jeugd van de drie kerken van de Gereformeerde Gemeenten in Rijssen gebruikt worden om te knutselen. De nieuwe parkeerplaats biedt plaats aan 43 auto's op eigen terrein.

50 vrijwilligers
Opvallend was de eensgezindheid tijdens het verbouwen. Met meer dan 50 vrijwilligers is er een jaar lang plezier gemaakt en een prachtig gebouw opgeleverd. Veel bedrijven hebben hun medewerking verleend tegen sterk gereduceerde prijzen. Het gebouw wordt niet door de gemeente Rijssen-Holten erkend als monumentaal gebouw maar het ziet er wel zo uit. In de welkomsthal is het prachtige kunstwerk te zien dat is gemaakt door de kunstenaar Wilhelm Zandvliet in 1965. Meestal is De Delle open en voor iedereen toegankelijk. Ongeveer 600 genodigden woonden de opening bij, waaronder de huurders.

Dick Tukkers

Foto: Aline Roosink

Meer berichten
 
Auto zoeker