Afbeelding

Muurschildering Obadjaschool Zwolle

Algemeen

RIJSSEN/ZWOLLE - Kunstenaar Henk Seppenwoolde, eigenaar van Noir Deco, heeft in opdracht van de Obadjaschool in Zwolle een fraaie muurschildering aangebracht in de personeelskamer.

Het team van deze school heeft een Schoolplan 2019-2023 ontwikkeld. De Reformatorische Obadjaschool biedt speciaal onderwijs aan leerlingen met een verstandelijke of meervoudige beperking. In de volksmond vaak: de zeer moeilijk lerende kinderen. Er gaan ruim 90 kinderen in de leeftijd van 4 tot en met ongeveer 19 jaar naar deze school en er zijn ongeveer 60 medewerkers. Op dit moment zijn er zeven leerlingen en acht medewerkers bij deze school betrokken die woonachtig zijn in Rijssen. De school wil voor alle kinderen passend onderwijs bieden, gericht op hun cognitieve vermogen, behoefte en mogelijkheden. Volgens teamleider Dirk Jan Rutterkamp heeft de leiding van de school samen met haar team vorig jaar het Schoolplan ontwikkeld. In dit traject schrijft de school een plan waarop gericht wordt gewerkt. Belangrijk daarbij is de visualisatie van het plan. Voor leerlingen en teamleden is het belangrijk dat ze weten aan welke doelen ze werken.

Schoolplan verbeeld in muurschildering
Rutterkamp: "We hebben ons verhaal verteld aan Henk Seppenwoolde en hij heeft ons Schoolplan als een muurschildering aangebracht in onze bestuurskamer. Deze muurschildering is precies geworden zoals wij voor ogen hadden. Hierdoor kunnen we ons verhaal steeds opnieuw vertellen aan onze collega's, ouders en externen. In september hebben we voet aan wal gezet en nu gaan we samen het nieuwe land ontdekken. Welke leefregels gelden hier? Muziek is daarbij een extra taal, waar we ons in gaan verdiepen. En we gaan aan de slag met spelend leren en betekenisvol onderwijs om te werken vanuit de leefwereld van de leerlingen en om hun kennis op praktische wijze toe te passen en te ontwikkelen."

Dick Tukkers

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 3 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 4 uur geleden
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 9 uur geleden
Afbeelding
Principeverzoek windturbines 10 uur geleden
Afbeelding
Super die Super Super 11 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 24 apr, 17:39
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 24 apr, 12:00
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 23 apr, 19:54