Afbeelding
Foto: Gebruiker

't Botterfebriek herleeft in beelden en verhalen

Algemeen

RIJSSEN – De Werkgroep Beeldpresentaties verzorgt maandagavond 11 november de eerste beeldpresentatieavond over Omefa in 'n Koffiehook van het brandweermuseum.

Inloop met koffie/thee om 19.00 uur. De beeldpresentatie start om 19.30 uur. De entree is vrij, maar voor twee keer koffie of thee met iets erbij wordt een kleine vergoeding van 4 euro gevraagd. Donateurs of mensen die donateur willen worden betalen 3 euro.

Aanmelden
Een tweede avond is alvast gepland op maandagavond 18 november, want het maximum aantal bezoekers ligt op 50. Aanmelden voor deze avonden is verplicht om iedereen een goede zitplaats te geven. Aanmelden per e-mail op info@rijssensmuseum.nl onder vermelding van Omefa. Telefonisch kan ook op nummer 0548 514 261 of aan de balie van het museum Kasteellaan 1B.

De Werkgroep Beeldpresentaties verzorgde in voorgaande jaren populaire beeldpresentatieavonden over Rijssen en de jute-industrie, de voormalige Boy-bromfietsenfabriek en confectiefabriek Heka. Veel oud-werknemers, familie, vrienden en bekenden bezochten deze avonden met een hoog gezelligheidsgehalte.

Omefa (foto) sloot in 2003 definitief de deuren van het bedrijf op de hoek Karel Doormanstraat-Graaf Ottostraat. De gebouwen zijn afgebroken en er zijn nieuwe woningen en appartementen gebouwd. De naam "Eerdmanserve" herinnert nog aan de een van de eerst eigenaren, D. Eerdmans Jzn. In 2003 was het bedrijf inmiddels via Leon de Winter in handen gekomen van Friesland Coberco. Zo'n 60 personeelsleden zijn nog jarenlang aan het werk geweest in de DOMO-zuivelfabriek in het Drentse Beilen.

Elektrische hond
Ook de Rijssense melkboeren komen aan de orde. Bekende namen zijn Mans van Jan-Brungk, Mans van de Messe, Dieks van Zwätske, Mans van de Moete en Andries van de Waldrees. Er is veel materiaal beschikbaar dat de nodige herinneringen zal oproepen bij de kijkers. Van de fabriek, de melkboeren, de elektrische hond van Van den Noort tot en met de Combia-winkelwagen; alles komt volop in beeld.

Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 1 uur geleden
Afbeelding
Politie zoekt in Holten man met bivakmuts 3 uur geleden
Afbeelding
Eat to meet - een ontmoetingsbrunch voor jongeren van 10 tot 15 jaar 4 uur geleden
Burgemeester Van Houdt met de winnaars, Ilse Kleijer, Elsina Siemerink, Jenine Siemerink, Anja Nijkamp van Hobby Vison en Ard Wessels, voorzitter van de HABI (vlnr)
Hobby Vision heeft weer het beste team 6 uur geleden
Afbeelding
Van AH naar BH in Holten: 'Op naar grootste gift voor Pink Ribbon' VIDEO 21 uur geleden
Met 'Heiligen Hendrik' maakt Bert al jarenlang theatervoorstellingen en speelt hij voor uitverkochte zalen overal in Nederland.
In de spotlights: Bert Eeftink 17 apr, 13:49
Afbeelding
Excelsior'31 futsal verslaat FC Coronaas na comeback 17 apr, 12:08
Afbeelding
Lentefair voor jong en oud 17 apr, 10:00