Cool Nature
Cool Nature (Foto: Natuur en Milieu Overijssel (Cool Nature) )

Dialezing flora- en fauna landschappen

RIJSSEN - Vrijdag 15 november zal dhr. Wim Ligterink uit Rijssen ons meenemen op dia-excursie door onze plaatselijke natuurrijkdommen, in de zaal van Jeruël.

Rijssenaren waren zich tot voor tientallen jaren geleden nauwelijks bewust in een buitengewoon boeiend en natuurrijk landschap te leven. Tot hen in het middelbaar onderwijs de ogen voor de gezegende biodiversiteit van hun eigen omgeving geopend werden door het hartverwarmende biologieonderwijs van Wim Ligterink. Zijn eigen dia's die deze lessen nog meer kleur gaven vergeet je nooit. Als er nog vrije uren over waren ging hij met de jeugd de vrije natuur in van Overtoom, Borkeld, Zuna, Ypelo. Zo leerde je bij de leemgroeve De Hocht dotterbloem, brem, lijsterbes, koekoeksbloem, gevlekte orchis, paardenkastanje kennen. Lessen om nooit te vergeten. Veel van die rijke flora en fauna is in de loop der jaren verloren gegaan. Daar weet hij het nodige over te vertellen.

De zaal is open om 19.30 uur. Toegang is gratis. Koffie en thee wordt geschonken. Adres: Van Heekstraat 40, 7462 NE Rijssen. De zaal is ook bereikbaar via Holterstraatweg 125. Meer informatie: jeruelrijssen.nl/

Meer berichten
 
Auto zoeker